Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Barca hazai pályán döntött a Napol ellen! – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Barcelona az olaszországi döntetlen után hazai pályán vívta ki a továbbjutást a Napoli ellen.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

 

Nagyszerűen kezdte a találkozót a Barca, amely az ezen periódusban végig agilis Lamine Yamal vezetésével komoly gondot okozott a Napolinak. Az olaszok nehezen találták a ritmust, sok hibával, labdavesztéssel futballoztak, nem is ért meglepetésként senkit, hogy Fermín Lopez negyed óra elteltével előnyhöz juttatta a Barcát.

 

Az olasz bajnok hátrányban még felocsúdni sem tudott, amikor éppen hogy egy perc elteltével Joao Cancelo fejezett be egy villámgyors ellentámadást: Lamine Yamal a saját tizenhatosától robogott át a félpályán, kiszolgálta Raphinhát, akinek lövése éppen a portugál válogatott jobbhátvéd elé pattant a kapufáról, Cancelo köszönte szépen, nem is hibázott.

 

Ekkor még az a gondolat is felmerülhetett sokunkban, hogy kezd eldőlni a párharc, amikor is Napoli váltott, egyre inkább átvette a kezdeményezést, és viszonylag hamar szépített is az előrehúzódó középhátvéd, Amir Rrahmani góljával.

 

A Napoli-gól érezhetően megfogta a katalánokat, ‘Lamine Yamal’ és a Barca-támadók is eltűntek ekkor a mezőnyben, ám újabb gól már nem esett.

A fordulást követően a várt nagy Napoli rohamok elmaradtak, Xavi is jól nyúlt bele a mérkőzésbe a rutinos Sergi Roberto és Oriol Romeu beállításával, míg elől Lamine Yamal és Raphinha újra feljavult, színt és lendületet víve a katalánok játékába.

A Napoli próbálkozott becsülettel, egy gólos hátrányban a legközelebb a csereként beálló Jesper Lindström fejesénél járt, a dán játékos óriási helyzetben, berobbanva, centikkel fejelt a tehetetlen ter Stegen kapuja mellé – Mint utólag kiderült, ez volt a Napoli ‘meccslabdája’ is.

A Barca a hajrában újra lendületet kapott, egyre több komoly helyzetet dolgozott ki Xavi csapata, mígnem a meccsen eléggé halovány Robert Lewandowski a 83. percben, egy végletekig kijátszott akció végén, közelről a kapuba talált – A már fentebb is megemlített Sergi Roberto remek mozdulatai majd önzetlensége után.

 

A Lewandwoski-gól végleg lezárta a találkozót, a meccs nagyobb részében veszélyesebben futballozó, több lehetőséget kidolgozó (23 az olaszok 15 lövésével szemben – a szerk.) FC Barcelona megérdemelt győzelmet aratott, és várhatja ellenfelét a negyeddöntőben.

 

FC Barcelona – Napoli 3-1 (2-1)
Olimpiai stadion (Barcelona), Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: F. Lopez (15.), J. Cancelo (17.), Lewandowski (83.) illetve Rrahmani (30.)
Sárgalap: Christensen (19.), L. Yamal (44.) illetve J. Jesus (45+2.), H. Traore (63.), M. Olivera (67.)
Piros lap: –

Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araujo, Cubarsi, J. Cancelo – Gündogan, F. Lopez (S. Roberto, 60.), Christensen (Romeu, 60.) – L. Yamal, Lewandowski, Raphinha (J. Felix, 81.). Vezetőedző: Xavi Hernández

Napoli: Meret – Di Lorenzo, J. Jesus, Rrahmani, M. Rui (M. Olivera, 64.) – Anguissa, Lobotka, H. Traore (Raspadori, 78.) – Politano (Lindström, 64.), Osimhen, Kvaratskhelia (Ngonge, 90+2.). Vezetőedző: Francesco Calzona