Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: feltámadt az Atlético Madrid, és végül büntetőpárbajban győzte le az Intert – videóval

Folytatódtak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágói az Atlético Madrid és az Inter második mérkőzésével. A spanyolok hajrában szerzett találatával kiegyenlítődött a párharc, de végül a tizenegyesek döntöttek az Atlético javára, ami így ott lehet a negyeddöntőben. 

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Nagyon bekezdet az Atlético Madrid az elején, szinte fellélegezni se hagyta az Intert. A spanyolok inkább a beadásokra játszottak, amikből több helyzetet tudtak kialakítani. A 2. percben Llorente próbált volna fejelni 6 méterre a kaputól, de elszállt a feje felett a labda, majd 3 perccel később Lino ment el két védő mellett a bal oldalon, majd a tizenhatoson belül célba vette a hosszú alsót, Sommer azonban jó vetődéssel védett. Ezt követően kicsit kiszabadult a hazaiak szorításából az olasz csapat, és az Inter is próbálkozhatott néhányszor, ahogy a 13. percben, amikor Thuram szerzett labdát még a saját térfelén, mahd Dumfriest indította, aki egészen az Atlético tizenhatosáig robogott előre, majd jobbról a rövid sarkot vette célba, Oblakról kijött a labda, de épp visszapattant elé, megint rálőtte, de a szlovén kapus ezt is kivédte. A 18. percben Lautaro Martínez távoli lövése megpattant egy védőn, és akár be is eshetett volna a kapuba, ha Oblak nem figyel. Az Atlético továbbra is próbálkozott, de sokszor elakadt a támadásuk úgy 30 méterre az Inter kapuja előtt, mert az utolsó passzok nem sikerültek. A 28. percben Koke beadása után Morata fejelhetett 9 méterről szabadon, de Sommer védett. A 33. percben azonban mégis érkezett a gól, ám az Inter lőtte: egy kontra végén Barella tűnt fel a tizenhatos bal oldalánál, meglátta az akciót kísérő Dimarcót, aki 10 méterről habozás nélkül a kapu jobb oldalába lőtt. Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre sem, hiszem a 35. percben az Atlético is betalált: rosszul szabadított fel az Inter védelme, így Koke visszaemelte a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Pavard egészen ügyetlenül rúgta el a játékszert, amely odaperdült Griezmann elé, aki 7 méterről bevágta a hálóba. A 42. percben még Griezmann cselezte be magát lövőhelyzetbe, Pavard azonban az utolsó pillanatban beleért a jobb alsóba tartó lövésbe, és ezzel nagyjánól véget is ért a játékrész.

A második félidő kevésbé volt eseménydús. Az 50. percben Barella passzolt Calhanogluhoz, aki lövésre szánta el magát, csakhogy a messziről becsúszó Grizemann szerelte. A 60. percben már a másik oldalon Llorente adott remekül középre, Morata azonban eltörte a labdát, pedig ha hagyja Griezmann-nak, talán újabb gólt szerezhetett volna az Atlético. Az ezt követő percekben nem sok minden történt, az olaszok persze ráértek, a spanyolok ideje viszont egyre fogyott. Az eseménytelen játékot a hazai szurkolók is véleményezték éles füttykoncert kíséretében, ami annak is szólt, hogy inkább az Inter passzolgatott. A 76. percben Griezmann szöglete szállt el mindenki feje felett, így felszabadíthatott az Inter. Indult is a kontra, a leshatáron kilépő Thuram már csak Oblakkal állt szemben, de 12 méterről csúnyán fölélőtt. Az hajrában a spanyolok nagyon nyomtak, és a 81. percben Depay rúghatott volna gólt, amikor átvette a labdát az ötösön, de mégsem tudta belőni. A 85. percben Depay még közelebb került a gólhoz, amikor nagyjából 17 méterről nagy erővel kapura lőtte a labdát, de a mozdulatlanná vált Sommer megúszta, mert a jobb kapufáról kijött a játékszer. A 87. percben pedig már a kapufa sem segített, és Depay révén vezetést szerzett az Atlético: a holland támadó kiváló átadást kapott Kokétól, majd fordulásból átvette a labdát, amit 12 méterről a jobb alsóba lőtt. A 94. percben, a hosszabbítás végén megnyerhette volna a párharcot az Atlético, amikor Griezmann óriási passzal tálalt Riquelme elé, aki 11 méterről nem találta el a kaput, hanem fölélőtt, ez pedig azt jelentette, hogy jött a hosszabbítás.

A hosszabbításban valamivel az Inter volt fölényben, de nagy erődemonstrációt egyik csapat sem tartott. A 94. percben Bisseck ívelése találta meg a 7 méterre a kaputól teljesen egyedül álldogáló Thuramot, aki fejjel méterekkel vétette el. A 96. percben Riquelme egy csel után középre gurított, Depay pedig azonnal kapura lőtt, Sommer viszont elkapta a labdát. A 100. percben érdekes jeleneteket láthattak a nézők, mivel Thuram “megmogyorózta” Szavicsot. A franciát ezután lehoztak a pályáról, nehogy piros lap legyen a vége. A hosszabbítás második felére már elég fáradtnak tűntek a játékosok, de azért mentek előre rendületlenül, ám futni már nem nagyon bírtak. A 120. percben még Riquelme ívelt kapura egy szögletet, Sommer azonban figyelt, és kiütötte a labdát, ám ezzel a hosszabbítás is véget ért, és jöttek a tizenegyesek.

Az első kört Calhanoglu és Depay is belőtte, a második kört viszont mindkét fél elrontta Alexis Sanchez és Saúl Niguez révén. A harmadik körben az Inter részéről Klassen lövése nem ment be, ám Riquelme bevágta. A negyedik körben Acerbi magabiztosan értékesítette a büntetőjét, ahogy a spanyoloknál Correa is, bár neki a felsőléc is segített. Az ötödik körben pedig végül eldőlt a párharc, hiszen Lautaro Martínez kihagyta a saját tizenegyesét, így hivatalossá vált, hogy az Atlético Madrid lesz ott a negyeddöntőben.

Atlético Madrid – Inter 3-1 (1-1) (B.u.) Összesítésben: 3-2
Helyszín: Metropolitano stadion (Madrid) Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők:  Griezmann (35.), Depay (87.) ill. Dimarco (33.)
Sárga lap: Hermoso (41.), Koké (89.) ill.
Kiállítás: – ill.

Atlético Madrid: Oblak – Szavics, Witsel, Hermoso – Molina (Barrios, 79.), Llorente, Koke, De Paul (Correa, 71.), Lino (Riquelme, 71.) – Morata (Depay, 79.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

Inter: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni (Acerbi, 73.) – Dumfries (Darmian, 73.), Barella (Frattesi, 84.), Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco (Bisseck, 84.) – Lautaro Martínez, Thuram. Vezetőedző: Simone Inzaghi