Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Mbappé betalált, a PSG a Nice csapatát legyőzve jutott be az elődöntőbe – videóval

A Francia Kupa negyeddöntőjében a Paris Saint-Germain könnyedén jutott be az elődöntőbe, ahol a Rennes lesz a párizsiak ellenfele.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A vezetést a 14. percben szerezte meg a PSG, Mbappé elé került egy labda a 16-oson belül, majd egy remek kényszerítőt hajtott végre Fabián Ruizzal, aminek a végén ha egy kis szerencsével is, de a gólvonalon túlra juttatta a labdát a fiatal gólgyáros. A 33. percben növelte kettőre előnyét a hazai alakulat, Bulka várt sokat egy labdával, amire lecsapott Ousmane Dembélé, majd letette Fabián Ruiz elé, aki az üresen tátongó kapuba lőtte a labdát. A 38. percben lefaragott egy gólt a hátrányából a Nice, Jeremy Boga tört be a védelem jobb oldalán, majd a védők ugyan szerelték, de a labda szerencsével pont Laborde elé pattant, aki miután lekezelte a labdát kilőtte a jobb alsót.

Az 55. percben megvolt az esélye az egyenlítésre a Nice csapatának, de Donnarumma két bravúrt is bemutatott Guessand lövéseinél. A 60. percben pedig ismét kettőre növelte előnyét a PSG, Vitinha ívelte a kapu elé a labdát, ami megcsúszott Dante fején, pont a hosszúsarkon érkező Beraldo elé, a brazil védő pedig a kapuba bólintotta a labdát, ami egyébként az első volt neki a párizsi alakulat színeiben a januári átigazolása óta. A hátralévő bő félórában Lee és Dembélé előtt adódott még gólszerzési esély, azonban egyikőjük sem tudott élni vele, így a PSG jutott be az elődöntőbe.

A PSG a Rennes csapatával találkozik majd az elődöntőben, a finálé másik résztvevője pedig a Lyon – Valenciennes párharcból kerül ki.

PSG – Nice 3-1 (2-1)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: F. Letexier
Gólszerzők: Mbappé (14.), Ruiz (33.), Beraldo (60.) ill. Laborde (38.)
Sárga lap: ill.
Kiállítás: ill.

PSG: Donnarumma – Zaire-Emery, L. Hernández, Beraldo (Pereira 83.), Mendes – Lee, Ruiz (UGarte 83.), Vitinha – Dembélé, G. Ramos (Barcola 74.), Mbappé . Vezetőedző: Luis Enrique

Nice: Bulka – Lotomba (Mendy 87.), Todibo, Dante, Bard (Perraud 87.) – Sanson (Claude-Marice 78.), Rosario, Thuram – Laborde (Moffi 66.), Guessand (Cho 78.), Boga. Vezetőedző: Francesco Farioli

A mérkőzés videós összefoglalója: