Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: hazai pályán szenvedett vereséget a Hajduk Split

A horvát bajnokság (1. HNL) 27. fordulójának szombati játéknapján a bajnoki címre hajtó Hajduk Split a Lokomotiva Zagrebet látta vendégül…

(Photo by Ivo Cagalj/Pixsell/MB Media/Getty Images)

A horvát bajnokság második helyén álló Hajduk Split meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Lokomotiva Zagrebtől balszerencsés körülmények között. A hazaiak hiába kezdték aktívabban a mérkőzést, hamar megpecsételődött a sorsuk, ugyanis Mikanovic már a 24. percben megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkoztak. A Lokomotiva villámgyorsan kihasználta a létszámfölényt, két minutummal később Robert Mudrazija talált a hálóba. A Hajduk erejéből többre nem futotta az első játékrészben, így féltávnál a vendégek örülhettek egygólos vezetésnek. A szünet után a hazai gárda igyekezett rendezni a sorokat és emberhátrányban is aktívan futballozni, azonban hiába harcolt ki tizenegyest, Livaja képtelen volt értékesíteni a lehetőséget. Néhány perccel később a zágrábiak tovább növelték előnyüket, Robert Mudrazija másodszor vette be Lucic kapuját. A kétgólos hátrány behozhatatlannak bizonyult a splitiek számára, akik már csak egy becsületgólra voltak képesek a hajrában, amikor Kleinheisler átadásából Marko Livaja szerzett gólt a 97. percben.

A magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László csereként lépett pályára a második félidő kezdetén, új csapatában a nyolcadik bajnoki meccsén a második gólpasszát adta.

Hajduk Split – Lokomotiva Zagreb 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Livaja (90+7.), ill. Mudrazija (26., 61.)
Kiállítva: Mikanovic (24.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore