Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: meglepően sima vereséget szenvedett idegenben a Tottenham! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) csonka 29. fordulójának szombati játéknapját a Fulham és a Tottenham összecsapása zárta.

(Photo by Alex Davidson/Getty Images)

Az FA-Kupa negyeddöntői miatt mindössze 4 mérkőzést rendeztek meg a tervezett időben az angol bajnokság 29. fordulójából, ezek egyike volt a Fulham és a Tottenham összecsapása. A mérkőzés igen nagy iramban kezdődött, ráadásul némileg meglepő módon a Fulham abszolút kontrollálni tudta a játékot. A hazaiak ugyanis a játékrész első felében több nagy lehetőséget is ki tudtak dolgozni, ezekből viszont nem született gól, mert vagy valamelyik védő tudott az utolsó pillanatban menteni, vagy Vicarionak kellett hárítania. A Spurs első komoly lehetősége a 24. percben alakult ki, amikor egy ellentámadás végén Son lőhetett a tizenhatoson belülről, de a próbálkozása kevéssel a léc fölött szállt el. Ezt követően már a vendégek vették át a kezdeményezést, és a 31. percben Maddison majdnem meg is szerezte a vezetést, de a középpályás 15 méterről leadott belsős lövése centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 42. minutumban aztán hiába volt kezdeményezőbb a Tottenham, a vezetést a Fulham szerezte meg! Ekkor Robinson tette középre kiválóan a labdát a szélről, amit Muniz az átvételt követően szépen a hosszú alsóba helyezett, 1-0!

A második játékrész elején aztán megduplázta az előnyét a Fulham! Iwobi tette ki a szélre Castagnenak a labdát, akinek a centerezését Lukic továbbította Vicario hálójába, 2-0! A 60. percben aztán Viacrionak kellett Castagne éles szögből leadott lövését bravúrral védenie, a kapus pedig szögletre tudta tenni a labdát. Ebből a sarokrúgásból viszont a Fulham megszerezte a harmadik gólját! A sarokrúgásnál Palhinha nyerte meg a fejpárbajt, majd a labda Bassey elé került, akinek a lövése a jobb kapufát találta el, a kapu elé pattanó labdát pedig Muniz tudta a hálóba kotorni, 3-0! A 69. percben közelebb zárkózhatott volna a Tottenham Werner révén, de a német támadó Johnson belőtt beadását 3 méterről nem tudta az üres kapuba pofozni. Egy perccel később ismét Werner próbálkozott, aki ezúttal éles szögből a rövid alsót vette célba, Leno viszont bravúrral leért a lövésre és szögletre ütötte a labdát. A 87. minutumban még Richarlison szépíthetett volna a brazil lövése viszont kevéssel célt tévesztett. A 90. percben Vicarionak volt még dolga, akinek Wilson próbálkozását kellett bravúrral hárítania. A Tottenham így 39 mérkőzés után először maradt lőtt gól nélkül, és ez a vereség nagyon sokba kerülhet még nekik a 4. helyért folytatott harcban, míg a Fulham 11 év után tudta ismét legyőzni városi riválisát a bajnokságban.

Fulham – Tottenham 3-0 (1-0)
Helyszín:
Craven Cottage Vezette: R. Jones
Gólszerzők:
Muniz (42., 61.), Lukic (49.) ill.-
Sárga lapok: Palhinha (55.), Reed (90+6.) ill. Bissouma (63.), Johnson (79.), Bentancur (90+6.)
Kiállítás:ill.-

Fulham: Leno – Robinson, Bassey, Adarabioyo, Castagne (Tete 82.) – Lukic (Reed 81.), Palhinha – Iwobi (De Cordova-Reid 82.), Pereira (Wilson 72.), Willian – Muniz (Jiménez 64.) Vezetőedző: Marco Silva

Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Dragusin, Udogie – Bissouma (Höjbjerg 66.), Sarr (Bentancur 66.) – Kulusevski, Maddison (Werner 66.), Johnson (Richarlison 80.) – Son (Lo Celso 87.) Vezetőedző: Ange Postecoglou

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Chelsea – Elhalasztva
Burnley – Brentford 2-1
Crystal Palace – Newcastle United – Elhalasztva
Luton Town – Nottingham Forest 1-1
Manchester United – Sheffield United – Elhalasztva
Wolverhampton – Bournemouth – Elhalasztva
Fulham – Tottenham 3-0

Vasárnap:
Everton – Liverpool – Elhalasztva
15:00 West Ham United – Aston Villa (Tv: Match 4)
Brighton – Manchester City – Elhalasztva

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore