Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wolfsburg: az RB Leipzig és a Southampton korábbi trénere veszi át Niko Kovac helyét! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfL Wolfsburg hivatalos közleményében tudatta, hogy Ralph Hasenhüttl veszi át a csapat irányítását…

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

Ahogyan arról korábban honlapunk is beszámolt, a Wolfsburg menesztette Niko Kovacot vezetőedzői pozíciójából. A horvát szakemberrel legutóbb december 16-án nyert a klub a Darmstadt vendégeként, az elmúlt 11 bajnokin pedig 6-szor játszott döntetlent és 5-ször vereséget szenvedett a csapat, az utóbbi 3 találkozót pedig rendre elveszítette vele a Wolfsburg.

Utódját gyorsan be is jelentette Ralph Hasenhüttl személyében a Wolfsburg, az osztrák trénerrel hosszú távú szerződést kötött az együttes, aki legutóbb a Southamptont irányította. Az angol gárda éléről még 2022 novemberében menesztették, az akkor még Premier League-ben szereplő Sotonnál négy évig dolgozott. Németországban irányította az Ingolstadtot és az RB Leipzigot is. Előbbivel megnyerte a német másodosztályt, majd sikeresen bent tartotta az együttest a Bundesligában. A lipcsei alakulot újonc csapatként vette át, első szezonjában nem kis meglepetésre a 2. helyen végzett vele a Leipzig, a következő idényt viszont csak a 6. helyen zárták, igaz csupán néhány pontra lemaradva a BL-t érő helyektől.