Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: nem lesz ott az argentin válogatottban Lionel Messi

Rossz hírek érkeztek Argentína barátságos mérkőzései előtt az Inter Miami sztárjáról, Lionel Messiről.

(Photo by Rich Storry/Getty Images)

Az Inter Miami csatára, Lionel Messi combizomsérülés miatt kihagyja az argentin válogatott El Salvador és Costa Rica elleni nemzetközi barátságos mérkőzéseit az Egyesült Államokban.

Messit a Miami csütörtöki, Nashville elleni CONCACAF Bajnokok Kupája-győzelmének 51. percében cserélték le, Tata Martino vezetőedző pedig a médiának elmondta, hogy a jobb lábával kapcsolatos probléma miatt nem tudta végigjátszani a mérkőzést. Messi ezt követően kihagyta a Miami szombati, D.C. United elleni összecsapását, és az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) megerősítette, hogy a márciusi barátságos mérkőzéseken sem lehet a csapat tagja.

Argentína március 23-án a philadelphiai Lincoln Financial Fielden találkozik El Salvadorral, majd négy nappal később a Los Angeles Memorial Coliseumban a Costa Rica elleni összecsapás következik. A világbajnokok a tervek szerint Kínában játszották volna a márciusi barátságos mérkőzéseiket, de ezek elmaradtak, miután Messi nem lépett pályára az Inter Miami elleni barátságos mérkőzésen a hongkongi XI ellen egy sérülés miatt. Három nappal később Tokióban a Vissel Kobe ellen 30 percet játszott, amit a hongkongi kormány “szándékos és kiszámított pimaszságnak” minősített.

A 36 éves játékos ebben a szezonban öt mérkőzésen szerepelt a Miami színeiben minden sorozatot figyelembe véve, amelyelen 5 gólt szerzett és 2 gólpasszt jegyzett.

A márciusi barátságos mérkőzések az argentinok június 20-án kezdődő Copa America felkészülésének részét képezik.