Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp: “Elismerésem a Unitednek, rendkívül keményen küzdöttek…”

Vasárnap késő délután a Manchester United hosszabbítás után kiejtette az ősi rivális Liverpoolt az FA-Kupa negyeddöntőjéből egy gólgazdag mérkőzésen…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

A liverpooliak vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint mindkét csapat komolyan vette a találkozó fontosságát és mindent megtett a továbbjutásért. A német szakember gratulált a Vörös Ördögöknek, ugyanakkor elismerte, hogy a csapata talán most szenvedett a legjobban az idényben.

A United nagyon jól kezdett és korán megszerezte a vezetést. Mi kicsit bealudtunk, küzdöttünk az emberfogással, jobban meg kellett volna szerveznünk a játékunkat. Aztán amikor rendeztük a sorainkat, elkaptuk a ritmust. Akkor nagyon jól nézett ki a játéks, és teljesen megérdemelten megfordítottuk az állást kettő egyre. A második félidő pedig remek volt, de nem zártuk le a mérkőzést, és amikor az Old Traffordon ezt nem teszed meg, az ellenfél ki fogja ezt használni. A rendes játékidő végén egyenlítettek, majd Marcusnak volt egy nagy helyzete, amellyel megnyerhették volna a találkozót, ezt követően pedig nehéz dolgunk volt. Most láttam először igazán szenvedni a csapatomat, de sokat is játszottunk az elmúlt időszakban. Amikor három kettőre vezettünk, minden rendben volt, de aztán sikerült egyenlítenie az ellenfélnek, és végül a győzelmet is megszerezték. Elismerésem a Unitednek, rendkívül keményen küzdöttek, de ha elődöntőbe akarsz jutni, akkor így is kell hozzáállni. Úgy gondolom, hogy aki látta a mérkőzést két olyan csapatot látott, amelyik egyformán felfogta a meccs és a sorozat fontosságát. Mindent megtettünk, de ezúttal nem kaptunk érte valami sokat”nyilatkozta Klopp a találkozót követően.