Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-Kupa: hosszabbítás után hétgólos meccsen a Manchester United kiejtette a Liverpoolt! – videóval

Utolsó mérkőzéséhez érkezett az FA-Kupa negyeddöntőinek sora, amelyen a Manchester United és a Liverpool csapott össze egymással az elődöntőbe jutásért.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A 9. percben alakult ki a mérkőzés első nagy lehetősége, amit a Liverpool dolgozott ki. Ekkor Nunez adott be a bal szélről, amit Salah kapásból a hosszú alsó irányába lőtt, de a labda kevéssel elkerülte a kaput. Egy perccel később aztán megszerezte a vezetést a Manchester United együttese: a 10. percben egy szép akció végén Garnacho került nagy helyzetbe, az ő lövését még védeni tudta Kelleher, a felpattanó labdát viszont McTominay közelről a kapuba pofozta, 1-0! A folytatásban inkább a Liverpool akarata érvényesült, és többször is át tudtak futni a hazaiak középpályáján, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, vagy gyengére sikeredtek a lövések. A 35. percben aztán egy újabb formás akciót vezetett a United, aminek a végén McTominay tudott lőni a tizenhatoson belülről, ám a lövése pont középre érkezett, így Kelleher bravúrral hárítani tudott. A játékrész utolsó percei aztán rémálomszerűen alakultak a hazaiak számára. A 44. percben Quansah tudott besétálni a tizenhatoson belülre mindenféle ellenállás nélkül, majd középre passzolt, ahol Nunez lekészített Mac Allister számára, ő pedig 14 méterről mattolta Onanát, 1-1! A ráadásban aztán a vezetést is megszerezte Jürgen Klopp csapata! Ekkor a szélen szereztek labdát a “Vörösök”, majd Nunez lövését még bravúrral védte Onana, Salah lövésével szemben viszont már tehetetlen volt, 1-2!

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Manchester United, igaz ezzel teljesen felkínálták a gyors kontrák lehetőségét a Liverpoolnak, amely többször lövésig is eljutott ebből Darwin Nunez révén. Az 56. percben Szoboszlai eresztett meg távolról egy lövést, de Onana szögletre tudta ütni a jobb alsóba tartó labdát. A 60. percben Mac Allister végezhetett el ígéretes helyzetből egy szabadrúgást, a próbálkozás azonban a háló tetejét érintette csupán. A mérkőzés utolsó negyede nem hozott sok lehetőséget, de a 87. percben egyenlíteni tudott a Manchester United! Ekkor a “Vörös Ördögök” a félpályánál szereztek labdát, majd Garnacho tört be a tizenhatoson belülre, ahol a labda Antony elé került, ő pedig fordulásból ellőtte a hosszúba a labdát, 2-2! A 89. percben majdnem ismét megszerezte a vezetést a Liverpool csapata, de Elliott lövése a kapufáról kifelé pattant. A ráadás ultsó pillanataiban aztán meg is nyerhette volna a mérkőzést a Manchester United, de Rashford a 94. percben ziccert hibázott, így jöhetett a kétszer 15 perces ráadás.

A hosszabbítás első félidejében sok jelentős esemény nem történt, egy Lindelöf lövést lehetett feljegyezni, hogy aztán a 105. percben megszerezze a vezetést a Liverpool! Ekkor Elliott vállalkozott egy lövésre a tizenhatoson kívülről, ami megpattant Eriksen lábán, így Onana már nem tudott hárítani, 2-3! A “Vörösök” azonban nem tudták sokáig megőrizni az előnyüket, a 112. percben Nunez adta el a labdát a saját térfelén, majd McTominay Rashford elé tette a labdát, ő pedig ezúttal nem hibázta el a ziccerét, 3-3! A 116. percben McTominay a vezetést is megszerezhette volna Rashford passza után, de a középpályás lövése centikkel elkerülte a kaput. A 121. percben aztán megnyerte a mérkőzést a Manchester United! Egy Liverpool szögletből tudott ellentámadást indítani a United, aminek a végén Garnacho passza után Diallo lőhetett kapura, és a kapufa segítségével a labda a kapuban kötött ki, 4-3!

Manchester United – Liverpool 2-2 h.u.: 4-3 (1-2)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: J. Brooks
Gólszerzők:
McTominay (10.), Antony (87.), Rashford (112.), Diallo (120+1.)  ill. Mac Allister (44.), Salah (45+2.), Elliott (105.)
Sárga lapok: Fernandes (45+2.), Diallo (116.) ill. Mac Allister (31.), Gomez (60.), Kelleher (109.)
Kiállítás: Diallo (120+2.) ill.-

Manchester United: Onana – Dalot, Lindelöf (Mount 106.), Varane (Diallo 85.), Wan-Bissaka (Maguire 71.) – Mainoo (Eriksen 80.), McTominay – Rashford, Fernandes, Garnacho – Höjlund (Antony 71.) Vezetőedző: Erik ten Hag

Liverpool: Kelleher – Gomez (Tsimikas 101.), Quansah, van Dijk, Robertson (Bradley 77.) – Mac Allister, Endo, Szoboszlai (Elliott 72.) – Salah (Gakpo 77.), Nunez, Diaz (Clark 113.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei:

Szombat:
Wolverhampton – Coventry City (II.) 2-3
Manchester City – Newcastle United 2-0

Vasárnap:
Chelsea – Leicester City (II.) 4-2
Manchester United – Liverpool 4-3 h.u.