Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Bernardo Silva duplázott, a Manchester City bejutott az elődöntőbe! – videóval

Könnyed győzelmet aratott a Pep Guardiola vezette Manchester City az Eddie Howe által irányított Newcastle United ellen az FA-kupa negyeddöntőjében, ezzel pedig a címvédő bejutott az elődöntőbe. A másik szombati találkozón nagy meglepetésre a másodosztályú Coventry City kiejtette a Premier League-ben szereplő Wolverhamptont, ráadásul idegenben.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A vezetést a 13. percben szerezte meg a Manchester City. Rodri passzolt Bernardo Silvához, aki betört a tizenhatoson belülre, majd lőtt. A lövését követően a labda felpattant Burn lábán, mely a kapuban kötött ki, Dubravka így teljesen tehetetlen volt. A 18. percben Kovacic ugratta ki Haalandot, de a Newcastle portása még éppen képes volt elhalászni a labdát a norvég csatár előtt, nagy lehetőség volt. A 31. percben ismét Bernardo Silva volt eredményes, a portugál középpályás 16 méterről vette be ezúttal a vendég együttes hálóját, ráadásul a lövése újfent megpattant, ezúttal Botman fején változtatott irányt a labda. A 36. percben nagy helyzet maradt ki a Newcastle részéről, Burn fejelte a labdát Isak elé, aki nagyjából 7 méterről, nagy erővel a kapura lőtt, ám Ortega hatalmas bravúrral védett. A 44. percben Akanji indította meg a szélen Dokut, aki nagy ziccerbe került, azonban a Newcastle portás jól mozdult ki a kapujából és védett, szöglettel jöhetett Guardiola csapata. A 45. percben Foden szögletét követően Rubén Dias bólintott kapura, Dubravka viszont hárította a fejesét. A Manchester City tehát 2-0-ás előnyből várhatta a folytatást. 

A szüntet követően nem kellett sokat várni az első nagy lehetőségre. A 48. percben Foden adott remek passzt Doku számára, aki nagyon helyzetben találta magát, a fiatal belga támadó lövését ezúttal is bravúrral hárította Dubravka. Az 52. percben Haaland eresztett meg egy lövést 16 méterről, a norvég csatár célt tévesztett. A mérkőzés állása a második játékrészben nem változott, a Manchester City mindent egybe véve sokkal jobb volt mint a Newcastle, Guardiola csapata megérdemelten jutott be az FA-kupa elődöntőjébe.

Manchester City – Newcastle United 2-0 (2-0)
Helyszín:
Etihad Stadion (Manchester); Vezette: S. Hooper
Gólszerzők: Silva (13., 31.) ill.
Sárga lap:
ill. Schär (18.), Lascelles (28.), Almiron (90+3.)
Kiállítva: ill.

Manchester City: Ortega – Walker, Dias, Akanji, Gvardiol – Rodri, Kovacic – Foden, Silva, Doku (Bobb 77.) – Haaland (Álvarez 87.). Vezetőedző: Pep Guardiola 

Newcastle United: Dubravka – Murphy, Lascelles, Schär, Botman (Krafth 83.), Burn (Hall 62.) – Longstaff (Miley 62.), Guimaraes, Willock (Anderson 62.) – Gordon (Almiron 62.), Isak. Vezetőedző: Eddie Howe

Videós összefoglaló:

Korábban játszották:

A vezetést az 53. percben a Coventry City szerezte meg. Palmer ívelt társai felé szabadrúgásból, a beadást Kitching bólintotta tovább Simms irányába, akinek gyakorlatilag a hasáról pattant a labda a hálóba. A 83. percben egyenlített a Wolverhampton. Gomes beadását Latibeaudiere combjáról éppen Ait-Nouri elé került a labda, aki ezt köszönte szépen és közelről a kapuba lőtt. A 88. percben fordított a hazai csapat. Ait-Nouri átadását követően a csereként beállt Bueno volt eredményes. A hosszabbításban viszont jött a dráma, ugyanis a Coventry City fordítani tudott. A 90+7. percben Wright beadását Thomas csúsztatta tovább a játékszert, majd az érkező Simms már a hálóba bólintott. A 90+10. percben Simms gurította Wright elé a labdát, aki állítgatás nélkül a kapu bal oldalába tekert, ezzel a góllal pedig továbbjutott Coventry City jutott tovább. 

Wolverhampton Wanderers – Coventry City (II.) 2-3 (0-0)
Gólszerzők: 
Ait-Nouri (83.), Bueno (88.) ill. Simms (53., 90+7.), Wright (90+10.)