Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: új szerződést adna kulcsjátékosának a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese kész új szerződést adni kulcsjátékosának, Edersonnak.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Hosszú évek óta a Manchester City egyik alappillérének számít Ederson. A brazil hálóőr még Pep Guardiola első szerzeményei között tartható számon a manchesterieknél, ahol a labdás játéka miatt évről-évre rendkívül hasznos tagja a csapatnak. Ederson ugyan jelenleg sérüléséből lábadozik, de az eddig nyújtott teljesítménye a hírek szerint meggyőzte a vezetőket arról, hogy érdemes lenne tárgyalóasztalhoz ülni vele a közös folytatást illetően. A 30 éves kapust a jelenlegi megállapodása még két évig, azaz 2026 nyaráig köti a klubhoz. A beszámolók alapján ezt szeretné a vezetőség további 2-3 évvel megtoldani, illetve egyes források szerint a kapus fizetését is jelentősen megemelnék, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi heti 120 ezer fontos keresetét 200 ezer fontra emelnék. A hírek szerint a brazil játékos is jól érzi magát Manchesterben, és még hosszú ideig itt képzeli el a jövőjét, így a tárgyalások igen hamar pozitív végeredményt hozhatnak.

Ederson 2017 nyarán 40 millió euró ellenében érkezett a Benficától a Manchester Cityhez. A manchesteri klub színeiben azóta 325 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 151-et kapott gól nélkül hozott le.