Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: újabb klubot büntettek meg a pénzügyi szabályok megsértése miatt – HIVATALOS

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, miszerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Nottingham Forest is pontlevonást kapott. 

 (Photo by Tim Goode/PA Images via Getty Images)

A Nottingham Forestet négy pont levonásával sújtották, miután megsértette a Premier League jövedelmezőségi és fenntarthatósági szabályait (PSR), ami miatt most a Premier League 18. helyére esett vissza.

A Forest ügyét januárban egy független bizottság elé utalták, miután a klub a 2022/23-as szezonnal záruló hároméves beszámolási ciklusban a megengedett összeget meghaladó veszteségről számolt be. Az irányelvek értelmében a szabálysértésért pénzbírság vagy pontlevonás jár.

Ebben a szezonban ők a második Premier League-csapat, amelytől a PSR megsértése miatt pontokat vontak le, miután novemberben az Evertont 10 pontos levonással sújtotték. Ezt később egy fellebbezést követően 6 pontra csökkentették. Az Evertonnak ebben a szezonban már egy második pontlevonásra is számítania kell, miután januárban a PSR-szabályok újabb megsértésével vádolták meg.

A Forestnek most hét napja van arra, hogy bejelentsék, fellebbeznek-e a szankció ellen. A Premier League május 24-ét jelölte meg a fellebbezés visszalépési időpontjaként, amely a szezon május 19-i befejezése után lesz. Ez a dátum a liga éves közgyűlését előzi meg.

A klub közleményben közölte, hogy “rendkívül csalódott” a döntés miatt, és “rendkívül megdöbbentő volt a Premier League beadványainak hangneme és tartalma”, amely szerintük “váratlanul érte őket, és “ártott a Premier League-be vetett bizalmunknak”.