Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: vizsgálatot indítottak Francesco Acerbi ellen a Juan Jesus elleni állítólagos rasszista megjegyzései miatt

Vizsgálatot indított az olasz a szövetségi ügyészség az Inter játékosa, Francesco Acerbi ellen, aki állítólag rasszista kifejezéssel illete a Napoli védőjét, Juan Jesust.

 (Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

Az Inter védője, Francesco Acerbi ellen vizsgálat indul egy állítólagos rasszista megjegyzés miatt, amelyet a Napoli játékosával, Juan Jesusszal szemben tett a vasárnapi 1-1-es döntetlen alkalmával a San Siróban. Az olasz válogatott játékos az eset miatt már ki is került a nemzeti csapat barátságos mérkőzésekre készülő keretéből.

A 32 éves Jesus azt állította, hogy Acerbi az “N-betűs” szóval illette őt, és hogy jelentette az esetet a játékvezetőnek, Federico La Pennának. Acerbi tagadta a mérkőzés után, hogy rasszista kifejezést használt volna Jesus felé. A Serie A sportbírója, Gerardo Mastrandrea a játékhétről szóló jelentésében azt mondta, hogy “szükségesnek tartja, hogy a szövetségi ügyészség kivizsgálja” az Acerbi és Jesus között történteket.

Az állítólagos incidenst követően Acerbi eredetileg hétfőn jelentkezett az olasz válogatott római edzőtáborában, de az olasz szövetség (FIGC) közölte, hogy a vasárnapi mérkőzésen történt incidenst követően megegyeztek, hogy elhagyja a csapatot, “hogy a dolgok rendeződjenek a válogatott és maga a játékos számára”. A 36 éves játékost Gianluca Mancini váltotta a Venezuela és Ecuador elleni barátságos mérkőzésekre.

Arra a kérdésre, hogy bocsánatot kért-e Jézustól, Acerbi hozzátette: “Talán azért kértem bocsánatot, mert nem értettük meg egymást. Húsz éve futballozom, és tudom, hogy mit mondok, rasszista mondatok nem jönnek és soha nem is jöttek ki a számon”.

Jesus ezután a közösségi médiában tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben megismételte, hogy szerinte Acerbi rasszista kifejezésekkel illette.

“Számomra az ügy tegnap a pályán lezárult Acerbi bocsánatkérésével, és őszintén szólva nem szerettem volna visszatérni valami olyan aljas dologhoz, mint amit el kellett viselnem. Ma azonban olyan nyilatkozatokat olvastam Acerbi részéről, amelyek teljesen ellentmondanak a valóságának, annak, amit ő maga mondott tegnap a pályán, és a bizonyítékoknak, amelyeket egyértelmű videofelvételek mutatnak, amelyekben bocsánatot kér tőlem. Ezért nem fogom ezt eltűrni. A rasszizmus ellen itt és most harcolunk. Acerbi azt mondta nekem: ‘Menj inne, te fekete, te csak egy negro vagy’. A játékvezetőnél tett tiltakozásom után elismerte, hogy tévedett, és bocsánatot kért. Ma megváltoztatta a saját verzióját, és azt állítja, hogy nem történt rasszista sértés. Többet nem tudok ehhez hozzátenni”

– írta Jesus a hivatalos Instagram-oldalán.

Az Inter és a Napoli vasárnapi mérkőzése 1-1-re végződött, és épp Jesus késői egyenlítő találata hozott egy pontot az olasz címvédőnek.