Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rasszista megnyilvánulása miatt került ki az olasz válogatott keretéből az Inter játékosa

Az Inter és a Napoli 1-1-e döntetlent játszott egymással az olasz bajnokság (Serie A) 29. fordulójának vasárnap esti rangadóján…

(Photo by Ciro De Luca/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseire készülő keretből kitették az Inter rutinos hátvédjét, Francesco Acerbit, aki a Napoli elleni találkozó lefújását követően összeszólalkozott az ellenfél játékosával, és rasszista megnyilvánulásokkal illette Juan Jesust.

A nápolyiak 32 éves brazil hátvédje az Instagram-oldalán számolt be a történtekről:

“Az ügy lezárult számomra a pályán Acerbi bocsánatkérésével, és őszintén szólva jobban szerettem volna, ha nem térek vissza arra a hitvány dologra, amivel foglalkoznom kellett. Azonban olyan kijelentéseket olvastam Acerbitől, amelyek teljesen ellentétesek azzal, ami valójában történt, azzal, amit a pályán mondott, és a bizonyítékokat is, amelyeket félreérthetetlen szájról leolvasott felvételek mutatnak. Bocsánatot kért tőlem, majd tagadja hogy bármit is tett volna. Nem fogom ezt elnézni. A rasszizmus ellen itt és most kell harcolni.”

Juan Jesus állítása szerint a lefújást követő szóváltás során Acerbi többször is “negrónak” nevezte őt degradáló stílusban.

Amennyiben Acerbi vétsége bebizonyosodik, az olasz lapok szerint akár tízmeccses eltiltást is kaphat.