Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették a világbajnok brazil kapitányt – HIVATALOS

A Hulkot is foglalkoztató brazil élvonalbeli csapat külön utakon folytatja az egykori világbajnok szövetségi kapitánytól…

(Photo by Daniel Castelo Branco/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A brazil országos bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Atlético Mineiro együttese megerősítette, hogy a felek közös megegyezéssel Luiz Felipe Scolari vezetőedzői szerződésének felbontása mellett döntöttek.

A 75 éves tréner tavaly júniusban vette át a “kakasok” irányítását, mellyel nagy csatában az elmúlt országos bajnoki kiírás harmadik helyén végeztek. Az Atlético a jelenleg zajló regionális Mineiro-bajnokságban bejutott a döntőbe, miután az América Mineiro elleni párharcot 3-2-es összesítéssel nyerte meg, de a párharc második meccsét a múlt hétvégén elvesztette.

Scolari az edzői pályafutása nagy részében brazil csapatokat irányított, klubjaival összesen hat alkalommal jutott be a legjobb négy közé a Libertadores-kupában, amely egyedülálló rekord a sorozat történetében. Scolari 1995-ben a Grémiót, 1999-ben a Palmeirast segítette a dél-amerikai nemzetközi címhez. Mindkét csapatnál többször megfordult karrierje során, ahogy volt a Goiás, a Coritiba, a Cruzeiro vagy az Athletico Paranaense edzője is.

Scolari a legnagyobb sikerét a 2002-es vb-címmel érte el, amikor a Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo fémjelezte selecaóval elhódították a vb-trófeát. Ezt követően 2003 és 2008 között a portugál válogatott szövetségi kapitánya volt, ahol saját bevallása szerint Cristiano Ronaldo is sokat tanult tőle, és Eb-döntőig jutottak. Később egy rövid ideig a Chelsea-nél is megfordult, valamint Ázsiában is edzősködött, majd másodszor is felkérték Brazília kispadjára, azonban a 2014-es hazai rendezésű világbajnokság keserű véget ért és távoznia kellett.

Scolari a hivatalos adatok szerint több mint 1500 tétmérkőzésen ült a kispadon 1982 óta tartó edzői pályafutása során.

A dél-amerikai sajtó várakozásai szerint a klub nélküli Gabriel Milito és a Fortalezát sikeresen irányító argentin szakember, Juan Pablo Vojvoda lehet a legfőbb jelölt a megüresedett pozíció betöltésére.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!