Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nevelőcsapata tárt karokkal várja Di Maríát

A helyi sajtó már jó ideje rebesgeti a hosszú évek óta Európában profiskodó labdarúgó várva várt hazatérését…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az argentin Rosário Central vezetőedzője, Miguel Ángel Russo a minap az ESPN-nek adott nyilatkozatában reményét fejezte ki, hogy a csapat egykori saját nevelésű játékosa, Ángel Di María hamarosan visszatérhet az egyesülethez:

“Jól ismeri a csapatot, és mindannyian tudjuk, hogy nagy vágya, hogy egyszer visszatérjen hozzánk. Nagyon tisztelem őt. A klub ajtaja nyitva van az egykori saját nevelésű klasszisok előtt, úgyhogy természetesen nagyon várjuk őt vissza, amint lehetséges.”

A 36 éves világbajnok szélső tavaly nyáron egy év után hagyta el a Juventust, miután a szezon első felében sorozatos sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott, később viszont fontos találatokkal vétette észre magát, 39 tétmérkőzésen nyolc gólt szerzett. Di María a jövedelmezőbb megkeresések helyett első európai klubja, a Benfica ajánlatát fogadta el, amely színeiben nagyszerűen teljesít, minden sorozatot figyelembe véve 39 mérkőzésen 15 gólt szerzett.

Di María korábbi európai kalandozásai során ezt megelőzően a Benfica (2007-2010), a Real Madrid (2010-2014), a Manchester United (2014-2015) és a Paris Saint-Germain (2015-2022) csapatait erősítette. A lisszaboniakkal a nyáron csak egyéves szerződést kötött, hogy 2024 nyarán újból át tudja gondolni a lehetőségeit, és vélhetően fontolóra fogja venni a hazatérést is.

Di María az évek során a válogatott finálék koronázatlan specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban és a tavalyi vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!