Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbítana kulcsjátékosával a Bayer Leverkusen! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen együttese szeretné meghosszabbítani kulcsjátékosa, Jonathan Tah szerződését.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A német sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Bayer Leverkusen vezetőségének egyik legfőbb célja a nyár folyamán, hogy meghosszabbítsák Jonathan Tah szerződését. A 28 éves védőt a jelenlegi megállapodása 2025 nyaráig köti a csapathoz, de a klub sportigazgatója, Simon Rolfes elmondása szerint a szezon végeztével rögtön leülnek tárgyalni a kulcsjátékosukkal. Tah megállapodása ugyanis az utolsó évébe fog lépni az idény végén, ami azt jelenti, hogy amennyiben nem tudnak megállapodni a közös folytatásról, akkor még ezen a nyáron el kell adniuk őt, hogy jelentősebb pénzösszeget lássanak belőle. Tahról ugyanis az köztudott, hogy szeretne a Premier Leagueben játszani, és a szigetország topcsapatai is élénken érdeklődnek középhátvéd iránt, így könnyen elképzelhető, hogy Tah az utolsó hónapjait tölti a Leverkusen kötelékében.

Jonathan Tah 2015 nyarán került a “Gyógyszergyáriakhoz”, akik 7,5 millió eurót fizettek érte a Hamburgnak. A védő a Leverkusen színeiben azóta 338 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólig és 11 gólpasszig jutott. Piaci értékét 25 millió euróra teszi a transfermarkt.