Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Leicester Cityt is megvádolták a pénzügyi szabályok megsértésével

Újabb angol klubnak kell szembenéznie a büntetéssel, miután a már az angol másodosztályban (Championship) játszó Leicester Cityt is megvádolták a pénzügyi szabályok megszegézésével.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A Leicester Cityt a Premier League egy független bizottság elé utalta a profit- és fenntarthatósági szabályok (PSR) állítólagos megsértése miatt. A vélt jogsértés a 2022/23-as szezonnal zárult hároméves beszámolási időszakot érinti, amelynek végén a Leicester 9 szezon után kiesett a Premier League-ből.

A hónap eleje óta várható volt, hogy a Leicester ellen vádat emelnek az állítólagos jogsértés miatt. A klub azt mondja, “rendkívül csalódott” a Premier League döntése miatt, mivel “a működési modelljével jelentős időn keresztül többször is bizonyította elkötelezettségét a P&S szabályok iránt”, hozzátéve, hogy a klubm “ha szükséges, továbbra is megvédi magát a futballhatóságok bármilyen jogellenes cselekedetével szemben”.

A Leicester a harmadik csapat, amely ellen a Premier League ebben a szezonban vádat emel a pénzügyi szabályok megsértése miatt. Az Evertontól eredetileg 10 pontot vontak le a 2021/22-es szezonban elkövetett jogsértésért, amit később egy fellebbezés után 6-ra csökkentettek.  A Nottingham Forestet hétfőn négypontos levonással sújtották egy, az említett időszakhoz kapcsolódó szabálysértés miatt. A Forest még nem erősítette meg, hogy fellebbez-e a szankció ellen.

A Leicester a válogatott szünet előtt elvesztette a Championship első helyét a Leeds Uniteddel szemben, de továbbra is esélyes a feljutásra, mivel egy ponttal előzi meg a harmadik helyezett Ipswich Townt. Enzo Maresca csapata a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg.