Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: a Parma megállíthatatlanul halad a feljutás felé – KÖRKÉP

Az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) 2023-2024-es kiírásában még nyolc forduló van hátra az alapszakaszból…

(Photo by Luca Amedeo Bizzarri/Getty Images )

Az olasz másodosztály (Serie B) tabelláját az aktuális válogatott-mérkőzések szünetében a Parma toronymagasan vezeti, miután Balogh Botond csapata csupán három meccset vesztett el a 30 forduló után 19 győzelem és nyolc döntetlen mellett.

A “sonkások” nyolc ponttal előzik meg a második helyezett Veneziát, és kilenccel tudják maguk mögött a harmadik Cremonesét a feljutásért folyó küzdelemben. A két csapatot viszont mindössze egyetlen pont választja el egymástól, a negyedik Como pedig szintén csak két pontra van a másodiktól, vagyis jelen állás szerint úgy néz ki, hogy hármójuk közül kerülhet majd ki a második automatikus feljutó a Parma mögött.

A további playoff-helyeken az utolsó négy meccséből hármat elveszítő Palermo, a mostanság ugyancsak megrekedő újonc Catanzaro, nagy felzárkózása révén az Andrea Pirlo által vezényelt Sampdoria, valamint 9-12-9-es mérlegének köszönhetően a Brescia áll. Utóbbi azonban a nyolcadik helyen csak egyetlen ponttal előzi meg a Südtirolt és a Cittadellát, valamint két ponttal további három csapatot, ami azt mutatja, hogy rendkívül szoros a tabella. Gyakorlatilag az olasz másodosztályban pillanatnyilag nincs középmezőny, valamennyi csapat a rájátszásért vagy pedig a bennmaradásért küzd.

A mezőny utolsó bennmaradó helyét a tavaly a playoff-döntőjét épphogy elveszítő Bari foglalja el, amely két ponttal előzi meg az osztályozós Ternanát, de a playoff-tól is csak öt ponttal van lemaradva. A “szörnyek” mellett a másik playout-helyen az Ascoli tanyázik. A legjobb kieső helyet a január óta Nagy Ádámmal megerősített Spezia tanyázik, amely csak a két legszerényebb lehetőségekkel rendelkező északi kiscsapatot, a FeralpiSalót és a Leccót tudja maga mögött, melyek közül különösen utóbbi sorsa tűnik reménytelennek.

Az alapszakasz végén az első két helyezett automatikusan feljut a Serie A-ba, míg a harmadiktól a nyolcadik helyen végző csapatok a rájátszásban vesznek részt, melynek végső győztes szintén az élvonalba kerül. A mezőny utolsó három helyezettje kiesik a harmadosztályba, az őt megelőző két csapat pedig osztályozót vív a bennmaradásért.

A bajnokság aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore