Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: máris lemondanának a korábbi “szuper-tehetségről”? – sajtóhír

A német Bild értesülései szerint a Borussia Dortmundnál készek lemondani a korábban “szuper-tehetségnek” kikiáltott Youssoufa Moukoko játékjogáról.

 

A BVB felnőtt csapatában valósággal berobbanó, mi több a német válogatottban is már bemutatkozó, még mindig csak 19 esztendős tehetsége mindössze 21 találkozón kapott lehetőséget a mostani szezonban, összesen csupán 489 perc erejéig – Ami finoman szólva sem az állandó játéklehetősére utal.

Moukoko formája, valamint a kezdőcsapattól való távolodása a Bild szerint gondolkodóba ejtette a dortmundi szakvezetést, mondván készek lemondani az így is 30 millió euróra taksált (Transfermarkt) csatár játékjogáról, akinek a szerződése 2026-ig szól Dortmundban.

Ahogyan a Bild fogalmaz, mindkét fél csak nyerhetne az előbb említett forgatókönyvvel: a Borussia Dortmund komoly összeget kasszírozhatna, amelyet a csapat erősítésére fordíthatna a nyáron; míg a kétségkívül továbbra is ígéretes jövő előtt álló Moukoko karrierje új lendületet vehetne (…)

Youssoufa Moukoko a dortmundi utánpótlásból felkerülve, eddig 93 alkalommal játszott az első csapatban, a mérlege 16 gól és 8 gólpassz.