Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a Real Betis legendás elnöke

79 éves korában sevillai otthonában a hétvégén elhunyt a Real Betis korábbi elnöke, aki évtizedeken át tevékenykedett a zöld-fehér klubnál…

A Real Betis megerősítette, hogy a szombati napon 79 esztendős korában elhunyt a klub korábbi elnöke, Manuel Ruiz de Lopera, aki 1992 és 2010 között irányította a klubot.

A néhai sportvezető 1992 és 2010 között volt a klub elnöke, vezetése alatt a Betis a 2004–2005-ös idényben megnyerte a Király-kupát, valamint első andalúziai csapatként bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Nemcsak a Betis, hanem a spanyol labdarúgás történelmében is meghatározó, sokat szereplő elnök volt, tipikus régi vágású vezető, aki híres volt legendássá vált mondásairól, és arról, hogy 2000-ben saját magáról nevezte el a klub stadionját, amely ma már a Benito Villamarín nevet viseli.

Regnálása alatt a Betis gazdasaágilag sikeres és a pályán is eredményes időszakot töltött be, azonban miután 2010-ben megvált meg részvényeitől, melyeket a Luis Oliver üzletembernek adott el, fény derült egy sor általa elkövetett pénzügyi szabálytalanságra.

Az egykori elnöke az elmúlt években többször is emésztési problémákkal bajlódott, többször kórházi kezelésre szorult, a közelmúltban bocsátották el a sevillai klinikáról, otthonában érte a halál.

Nyugodjon békében.