Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 2: az Auxerre és az Angers a feljutó helyeken, a Saint-Étienne már harmadik – KÖRKÉP

A francia másodosztály (Ligue 2) 2023-2024-es kiírása jelenleg szünetet tart…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A francia másodosztály (Ligue 2) élén két tavalyi élvonalbeli kieső áll, az Auxerre jelenleg öt ponttal előzi meg az Angers-t, de egyik csapat sem volt kirobbanó formában az elmúlt hetekben, így a harmadik helyen az egykori tízszeres bajnok Saint-Étienne már mindössze két egységre megközelítette a második helyezettet.

A másik két rájátszást érő helyen a zöld-fehérekkel azonos pontszámmal bíró Laval, valamint a Rodez tanyázik. Utóbbi mindössze egyetlen ponttal előzi meg a hatodiktól a kilencedik helyig álló Guingamp, Paris FC, Caen és Amiens csapatait, vagyis elképesztően szoros a verseny közöttük, az első kilenc helyezett közül még bárkinek lehet esélye a playoff-ra.

A tizedik helyen az a Grenoble áll, amely ősszel még az élmezőnyben helyezkedett el, azonban az utolsó hat fordulóban valamennyi meccsét elvesztette.

A sűrű középmezőnyben olyan csapatokat találhatunk, mint például a Pau, az Ajaccio vagy a Dunkerque, miközben a másodosztály másik nagyágyúja, az egykori hatszoros bajnok Girondins Bordeaux egyelőre 37 pontjával csak a 13. pozícióban tanyázik, és jóval közelebb van a kieséshez, mint a feljutáshoz.

Az élvonalból tavaly tavasszal az utolsó előtti helyen kieső Troyes a másodosztályban is csak az egyik utolsó bennmaradó helyet foglalja el, míg a 16. helyen a Bastia csak jobb gólkülönbségével kerüli el a kiesést jelen állás szerint. A kieső zónában a Concarneau, az Annecy, a Quevilly Rouen és a két győzelemmel sereghajtó Valenciennes tanyázik kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore