Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann: “Nagy dicséretet érdemel a csapat”

A német válogatott 2-0-s győzelmet aratott Franciaország ellen a két válogatott szombat esti felkészülési mérkőzésén…

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Az utóbbi időben gyengélkedő német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann érthető módon elégedett volt a 2022-es vb-döntős idegenbeli legyőzését követően a látottakkal:

“Nagy dicséretet érdemel a csapat, minden nagyon-nagyon jól alakult. Az első huszonöt percben nagyszerűen futballoztunk, és talán szerezhettünk volna még egy gólt. A kezdőrúgást pontosan így terveztük el Mads Buttgereittel, a pontrúgásokért felelős edzővel. Tökéletesen sikerült kivitelezni. Egyelőre nem tudom, hogy mit hoz számomra a jövő, először látnunk kell, mire leszünk képesek az Európa-bajnokságon, mert ahhoz, hogy hosszabbítsunk, nyilván mutatnunk kell valamit hazai pályán. Ezen van a hangsúly, az Eb-n kell bizonyítanunk.”

“Toni hihetetlen volt. Beállította a meccs tempóját, és végig nagyon kemény munkát végzett. A Real Madridban évek óta látjuk, hogy ő köti össze a támadást és a védekezést, és ez az, amire nekünk is szükségünk van. Kell egy olyan játékos, aki önbizalmat ad a többieknek, akit mindig meg lehet játszani. Mindig hihetetlenül higgadt, és ezt átadja a csapattársainak is. Óriási biztonságérzetet teremt maga körül, a labda mindig jó helyen van nála” – mondta el a szövetségi kapitány a válogatottban visszatérő Toni Kroos teljesítményét illetően.

A Nationalelf a jövő keddi felkészülési mérkőzésén Hollandia válogatottját látja vendégül Frankfurtban.