Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtező: idegenben is a győzelemre hajt a magyar válogatott

A magyar U21-es válogatott az új szövetségi edzővel megnyert első felkészülési meccse után az első tétmérkőzésére készül…

A magyar U21-es válogatott a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozat következő mérkőzésén Kazahsztán vendége lesz kedd délután, melyet hazai pályán korábban már legyőzött.

Az újonnan kinevezett szövetségi edző, Szélesi Zoltán a múlt héten lejátszott felkészülési mérkőzésen sikerrel debütált a Moldova elleni 2-0-s győzelem jóvoltából.

Tavaly ősszel, Szegeden a mieink Kovács Mátyás és Eördögh András góljával 2-0-ra nyerni tudtak Kazahsztán ellen, az MTK szélsője szerint bár várhatóan többet lesz nálunk a labda, mint az ellenfélnél, kemény csata vár a mieinkre kedden.

“A gól miatt jó emlékeim vannak annak a kazahok elleni szegedi meccsről, végig dominálni tudtunk, főleg az első félidőben játszottunk nagy fölényben. Ellenfelünk azon a meccsen visszaállt a védekező zónába és kontrákra épített, hasonló taktikai hozzáállásra számítok tőlük a holnapi mérkőzésen is, ezért várhatóan sokat lesz nálunk a labda, ezt kihasználva kell minél több helyzetet kialakítanunk. A gyors gól sokat segített az első meccsen, és természetesen kedden is megkönnyítené a dolgunkat, de a mérkőzés előtt arra számítok, hogy nagyon kemény csata vár ránk egy igen kellemetlen stílusú ellenféllel szemben” – mondta Kovács Mátyás az mlsz.hu-nak.

A magyar U21-es válogatott hat forduló alatt szerzett hét pontjával jelenleg a negyedik helyet foglalja el a hatcsapatos selejtezőcsoportban, Szélesi csapata az eddig hárompontos kazahok vendégeként kedden 15 órától lép pályára.