Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Doppingügy miatt kétéves eltiltást kapott a brazil válogatott támadó

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a Flamengót erősítő rutinos brazil csatárt két évre szóló eltiltásban részesítették…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A brazil sportbíróság a hétfői napon doppingellenes csalási kísérlet miatt két évre eltiltotta a Flamengo brazil válogatott támadóját, Gabriel Barbosát.

A Reuters információi szerint a 27 éves csatárt azzal vádolják, hogy a riói állami bajnokság ideje alatt megnehezítette egy doppingteszt elvégzését és a hatóságot félrevezetve próbált kibújni a teszt elvégzése alól. Az illetékes szervezet két évre szóló eltiltást szabott ki a játékosra, amely április 1-jétől léphet életbe.

A klub megerősítette, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen: “A Flamengo támogatni fogja a sportolót abban, hogy fellebbezést nyújtson be a Sportdöntőbírósághoz, mivel tisztában van azzal, hogy nem történt csalás.”

“Soha nem kíséreltem meg semmilyen tesztet akadályozni vagy becsapni a hatóságokat, és bízom benne, hogy a felsőfokú bíróság is be fogja látni. Futballista pályafutásom kezdete óta mindig betartom a játékszabályokat, és soha nem használtam tiltott szereket. Több tucat teszten estem át, amelyek mindig negatívak voltak. Csalódott vagyok az ítélet kimenetelével kapcsolatban, de továbbra is együttműködöm a sporthatósággal, és bízom benne, hogy bebizonyosodik az ártatlanságom” – tette hozzá a labdarúgó.

Barbosa annak idején az Inter és tőlük kölcsönben a Benfica színeiben játszott már Európában, ám jelenlétének jóval nagyobb volt a füstje, mint a lángja, mindössze egyetlen bajnoki gólt szerzett a milánói csapat színeiben, és Portugáliában sem találta a helyét. A “Gabigol” becenévre hallgató játékos így hamar visszatért hazájába, nevelőcsapata, a Santos után immár 2019 óta a patinás Flamengo labdarúgója, ahol amit csak lehetett elért. Barbosa a riói óriás színeiben kétszer nyert országos bajnokságot és Libertadores-kupát, háromszor nyerték meg az állami bajnokságot, miközben 261 meccs alatt 143 gólt szerzett a csapat színeiben.

A támadó 2016 és 2022 között 18 mérkőzésen ötször volt eredményes a brazil válogatottban, és tagja volt a 2016-os olimpián aranyérmes U23-as nemzeti csapatnak is.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!