Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Franciaország után Hollandiát is legyőzte a német válogatott! – videóval

Tovább folytatódott a felkészülési mérkőzések sora, ahol az Eb házigazda Németország a Franciaország elleni találkozót követően ezúttal Hollandiával csapott össze.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Franciaország ellen mindössze 7 másodpercet kellett várnia a német közönségnek arra, hogy gólt láthassanak, és ezúttal sem váratták meg őket a csapatok, igaz ezúttal a publikum annyira nem örülhetett a látottaknak. A 4. percben ugyanis megszerezte a vezetést Hollandia: Mittelstädt vesztett labdát a saját kapuja előterében, majd Depay ívelte középre a labdát, amt Veerman kapásból a jobb alsóba lőtt, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a hollandok öröme, a 11. percben ugyanis egalizált a hazai gárda! Egy szöglet után Musiala gurította vissza lövésre a labdát Mittelstädtnek, aki gyönyörűen a jobb felsőbe csavarta a labdát a felsőléc érintésével, 1-1! A 18. minutumban közel jártak a németek ahhoz, hogy a vezetést is megszerezzék, Musiala passza után ugyanis Gündogan lőhetett a tizenhatoson belülről, a próbálkozását azonban Verbruggen hárítani tudta. A félidő második felében a németek akarata érvényesült, akik többször is be tudták szorítani a vendégeket a kapujuk elé, de áttörni nem tudták a holland falat, így 1:1-es állással vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben a németek fölénye alábbhagyott, és főképp csak pár apróbb holland lehetőséget lehetett feljegyezni. Ezek közül a legnagyobb helyzet a 61. percben alakult ki, amikor Depay legurítása után Malen tudott kapura lőni 9 méterről, csakhogy a kaput nem találta el. A németek első lehetősége a 65. percben alakult ki, amikor Mittelstädt egy újabb lövésre szánta el magát, ezt viszont Verbruggen hárítani tudta és szögletre ütötte a játékszert. A félidő második felében ismét igyekezett átvenni a kezdeményezést Julian Nagelsmann csapata, és a 76. percben majdnem meg is tudták szerezni a vezetést egy formás akció végén, de Musiala bal alsóba tartó életerős lövését Verbruggen nagy bravúrral védeni tudta. A véghajrát aztán nagyon megnyomta a német válogatott, aminek meg is lett az eredménye! A 85. percben egy szöglet után Füllkrug tudta vállal kapura tenni a labdát, amit ugyan bravúrral védett Sels, ám mint kiderült, a labdát pár centivel a gólvonal mögül tudta csak kihalászni a kapus, 2-1! A német válogatott végül ennek a gólnak köszönhetően Franciaország után Hollandiát is le tudta győzni.

Németország – Hollandia 2-1 (1-1)
Helyszín:
Deutsche Bank Park Vezette: E. Eskas
Gólszerzők:
Mittelstädt (11.), Füllkrug (85.)  ill. Veerman (4.)
Sárga lapok: Andrich (53.), Kroos (67.) ill. Blind (17.)
Kiállítás:ill.-

Németország: ter Stegen – Mittelstädt (Raum 78.), Rüdiger, Tah, Kimmich (Henrichs 78.) – Andrich (Gross 59.), Kroos – Wirtz (Müller 73.), Gündogan (Führich 59.), Musiala – Havertz (Füllkrug 73.) Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Hollandia: Verbruggen – Aké, van Dijk, de Ligt – Blind (Simons 89.), Veerman (Wieffer 89.), Schouten (de Roon 75.), Dumfries – Reijnders (Q. Timber 66.), Depay (Weghorst 75.), Malen (Gakpo 75.) Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója: