Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Szlovénia legyőzte Portugáliát – videóval

Kedden tovább folytatódott a nemzetközi felkészülési találkozók sorozata – Mégpedig nem is akárhogy, Szlovénia Portugálimádat felett aratott sikerével! Pályán volt a francia válogatott is, amely pár nappal a Németország elleni vereséget követően Chile ellen javított.

(Photo by Jurij Kodrun/Getty Images)

 

Szlovénia – Portugália 2-0 (0-0)
Stozice stadion (Ljubljana), Vezette: I. Peljto (bosnyák)
Gólszerző: Gnezda Cerin (72.), Elsnik (80.)
Sárga lap: Janza (18.), Stojanovic (50.) illetve Cancelo (51.), F. Conceicao (66.)
Piros lap: –

Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Blazic, Bijol (Drkusic, 87.), Janza – Stojanovic, Gnzeda Cerin, Elsnik, Lovric (Verbic, 67.) – Sporar (Celar, 67.), Sesko (Goran Stankovic, 87.). Szövetségi kapitány: Bostjan Cesar

Portugália: D. Costa – J. Cancelo, G. Inacio, Pepe (A. Silva, 46.), Dalot – Danilo – Otávio (F. Conceicao, 46.), R. Neves (J. Neves, 88.), Vitinha – J. Felix (Jota Silva, 89.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

A két Európa-bajnoki résztvevő különösebben nem erőltette meg magát ezen a találkozón, amelyet portugál mezőnyfölény jellemzett, ugyanakkor Cristiano Ronaldo jelenlétében Szlovénia játszott veszélyesebben. A nem túl sok helyzetet hozó találkozót végül komoly meglepetéssel ért véget, hiszen Szlovénia meg tudta nyerni a találkozót.

Nyugati szomszédunk egy tökéletesen végigvitt ellentámadás végén előbb Adam Gnezda Cerin góljával szerzett vezetést (…)

(…) majd Timi Max Elsnik életerős lövésével a 80. percre már két góllal is vezetett, és végül nyert is a későn ébredő, érezhetően nem is ‘maximális hőfokon teljesítő’ Portugália ellen.

 

 

Franciaország – Chile 3-2 (2-1)
Stade Vélodrome (Marseille), Vezette: A. Taylor (angol)
Gólszerzők: Y. Fofana (19.), Kolo Muani (25.), Giroud, (77.) illetve M. Nunez (6.), D. Osorio (82.)
Sárga lap:
Piros lap: –

Franciaország: Maignan – Clauss (Koundé, 11.), Saliba, Konaté, T. Hernandez – Y. Fofana, Tchouameni, Camavinga (Guendouzi, 44.) – Kolo Muani (M. Diaby, 83.), Giroud (M. Thuram, 83.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Chile: Bravo – Suazo, P. Diaz, Lichnovsky (Catalan, 88.), Isla (N. Fernandez, 88.)- M. Nunez (C. Perez, 89.), Echeverria (E. Pavez, 77.) – Osorio, A. Sánchez (Bolados, 77.), Davila – E. Vargas (Brereton Diaz, 68.). Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca

 

Borzasztóbban aligha kezdődhetett volna a marseille-i találkozó a franciák számára, hiszen nem elég, hogy Marcelino Nunez egy tetszetős összjáték végén szerzett gólja után bő öt perc alatt hátrányba kerültek, majd elveszítettek Jonathan Clausst sérülés miatt.

 

Youssouf Fofana pattogós lövésének köszönhetően aztán hamar felocsúdtak a ‘gallok’ (…)

 

(…) Majd Randal Kolo Muani szép fejesével még rövidebb időn belül már fordított is Didier Deschamps csapata. Hogy ne legyen felhőtlen a franciák öröme, a félidő utolsó perceiben még Eduardo Camavingát is elveszítették, szintén sérülés miatt.

 

A szünet után végig nyílt volt a találkozó, így még akkor is, amikor Olivier Giruod bő 70 perc után kettőre növelte a franciák előnyét.

 

Chile tartását és motiváltságát dicséri, hogy ekkor sem adta fel a dél-amerikai csapat, és még a hajrá előtt szépített Dario Osorio távoli lövésének köszönhetően.

 

Felkészülési találkozóhoz képest mindenképpen mozgalmasra és eseménydúsra sikeredett a kilencven perc, amelynek legvégén Franciaország már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.