Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle United: az angol szövetség is vádat emelt Sandro Tonali ellen

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) közleményben tudatta, hogy vádat emeltek a Newcastle United jelenleg eltiltott középpályása, Sandro Tonali ellen újabb fogadási csalások miatt.

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vádat emelt a Newcastle United középpályása, Sandro Tonali ellen fogadási bűncselekmények miatt.

A 23 éves olasz válogatott játékos már túl van az októberben kiszabott 10 hónapos eltiltása felén, miután az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) bűnösnek találta a szerencsejátékra vonatkozó szabályok megsértésében.

Az eltiltás további 8 hónap rehabilitációt is magában foglal, amelynek része a terápia, valamint 16 nyilvános szereplés Olaszországban amatőr kluboknál, szövetségi képzési központoknál és szenvedélybetegséggel foglalkozó jótékonysági szervezeteknél.

Mivel azonban ez a felfüggesztés az olasz szövetség hatáskörébe tartozó fogadásokra vonatkozik, az angol szövetség vádja azokra az állítólagos fogadásokra utal, amelyeket azóta tett, hogy tavaly júliusban 70 millió euró ellenében az AC Milantól a Newcastle-hez igazolt.

 “Sandro Tonali ellen vádat emeltek az angol szövetség fogadási szabályainak állítólagos megszegésével kapcsolatos kötelességszegés miatt. A Newcastle United középpályása állítólag 50 alkalommal sértette meg az FA E8-as szabályát azzal, hogy 2023. augusztus 12. és 2023. október 12. között fogadásokat kötött labdarúgó-mérkőzésekre. Sandro Tonalinak 2024. április 5-ig van lehetősége válaszolni a vádakra”

– áll az FA csütörtöki közleményében.

Tonali ügynöke, Beppe Riso októberben egy londoni rendezvényen kijelentette, hogy ügyfele “szerencsejáték függőségben” szenvedett. Tonali már most sem léphet pályára sem a Newcastle-ben, se a válogatottban, amíg az eredeti eltiltása augusztusban le nem jár. Az eltiltás ideje alatt edzhetett a Newcastle-lel, ellentétben a Brentford csatárának, Ivan Tonynak az esetével.

Nem derült ki, hogy az FA vádja mely mérkőzésekre vonatkozik, beleértve azt sem, hogy Tonali fogadásokat kötött-e a azokra mérkőzésekre, amelyeken részt vett.

Az FA vádjára reagálva a Newcastle közölte:

“A Newcastle United tudomásul veszi a Sandro Tonali elleni szabálysértési vádat az angol szövetség fogadási szabályainak állítólagos megsértése miatt. Sandro továbbra is teljes mértékben eleget tesz a vonatkozó vizsgálatoknak, és továbbra is megkapja a klub teljes támogatását. A folyamatban lévő eljárás miatt Sandro és a Newcastle United jelenleg nem tud további kommentárokkal szolgálni.”