Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle United: Eddie Howe szerint Sandro Tonali “szenved” amiatt, hogy nem játszhat

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United menedzsere, Eddie Howe is reagált arra, hogy az angol szövetség is vádat emelt fogadási csalás miatt játékosa, Sandro Tonali ellen.

 (Photo by Stu Forster/Getty Images)

A Newcastle United menedzsere, Eddie Howe szerint Sandro Tonali “szenved” a futballtól távol töltött időszaka alatt, ahogy azt is elismerte, hogy csapata “megsínylené”, ha az eltiltását meghosszabbítaná az Angol Labdarúgó-szövetség (FA).

Tonalit az FA csütörtökön vádolta meg a fogadási szabályok megsértésével. Az angol szövetség vádja azokra az állítólagos fogadásokra utal, amelyeket azóta tett, hogy tavaly júliusban 70 millió euró ellenében az AC Milantól a Newcastle-hez igazolt. Az FA közleménye szerint Tonali “50 alkalommal sértette meg az E8-as FA-szabályt azzal, hogy 2023. augusztus 12. és 2023. október 12. között fogadásokat kötött labdarúgó-mérkőzésekre”. A játékosnak prilis 5-ig kell válaszolnia a vádakra.

A 23 éves olasz középpályás egy 10 hónapos eltiltás felénél jár, amelyet októberben szabtak ki rá, miután az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) bűnösnek találta a szerencsejátékra vonatkozó szabályok megsértésében. Ez további 8 hónap rehabilitációt is magában foglal, beleértve a terápiát, valamint 16 nyilvános szereplést Olaszországban amatőr kluboknál, szövetségi képzési központokban és szenvedélybetegséggel foglalkozó jótékonysági szervezeteknél.

Tonali a Newcastle októberi, Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-veresége óta nem játszott, és Howe szerint nem biztos, hogy a legújabb fejlemények után meghosszabbítsanák az eltiltását.

“Ez nem volt meglepetés számunkra. Sandro az első naptól kezdve együttműködött és nagyon őszinte volt velünk, a klubbal és a hatóságokkal, hogy mit tett és mi történt. Nem volt meglepetés, és mi támogattuk őt ebben a folyamatban. Őszintén szólva em tudjuk, hogy meghosszabbítják-e az eltiltást. Természetesen remélem, hogy Sandro számára  nem lesznek további következmények. Szenvedett ez alatt az időszak alatt, segítséget kért, nagyon őszinte volt, elismerte, hogy problémája van, és a legjobb lenne a számára, ha a büntetését letöltve és a leckét megtanulva folytathatná a pályafutását. Ez magától érthetődő, hogy a csapat megsínylené, ha meghosszabbítják az eltiltást. Nem lehet számszerűsíteni, mennyire hiányzott nekünk ebben a szezonban. Hihetetlenül frusztráló volt”

– nyilatkozta a Newcastle menedzsere.