Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: idegenben játszott döntetlent a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) rájátszásának harmadik fordulójában az FC DAC 1904 együttese a Rózsahegy otthonába látogatott…

Bár az FC DAC 1904 az első félidő után még vezetett, végül 1-1-es döntetlent ért el péntek este a Rózsahegy vendégeként a szlovák bajnokság felsőházi rájátszásában. A találkozó eleje eseménytelenül telt, eleinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, majd az első játékrész második felében a szerdahelyiek egyre inkább átvették az irányítást. A vendégek többször is közel álltak a vezetés megszerzéséhez, majd az első felvonás hajrájában Selecky kezezés után a játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt. A 38. percben Moussa Koné váltotta gólra a kínálkozó tizenegyest, és juttatta vezetéshez a csallóközi gárdát. A második félidőben a hazaiak egyre inkább aktivizálták magukat, és negyedóra elteltével a szünetben becserélt Adam Tucny szabadrúgásból vette be Popovics kapuját. A hátralévő játékidőben mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést, de kimaradtak a lehetőségek. A hajrában a hazaiak egyenlítő gólját jegyző Tucnyt kiállították, miután arcon könyökölte Brunettit, azonban újabb találat már nem született.

A döntetlennek köszönhetően a DAC a negyedik helyen megtartotta hárompontos előnyét a Rózsahegy előtt, de érdemben nem tudott közelebb zárkózni a dobogósokhoz.

A DAC soraiban Csinger Márk, Vitális Milán és Damir Redzic egyaránt a kezdőcsapat tagja volt, mindegyiküket a második félidő folyamán cserélték le.

Rózsahegy – FC DAC 1904 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Tucny (60.), ill. M. Koné (38. – büntetőből)
Kiállítva: Tucny (85.), ill.

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore