Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben hullajtott el nagyon fontos pontokat az AS Roma

Az olasz bajnokság (Serie A) 30. fordulójának hétfői játéknapján a Bajnokok Ligája indulásért küzdő AS Roma a kiesés elől menekülő Leccéhez látogatott.

(Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)

Az első félidőben a Lecce volt aktívabb, ugyanis több gólszerzési lehetőséget is kitudtak dolgozni. A 22. percben Roberto Piccoli szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, azonban centikkel eltévesztette a kaput ígéretes helyzetből. A 28. percben Antonino Gallo is betalálgatott volna, de mellé lőtt. A 33. minutumban Dorgu vette célba a bal alsót, viszont Svilar hárítani tudta a lövését. A 42. percben Piccoli került ismét helyzetbe, azonban fölé lőtt. Az AS Roma első komolyabb lehetőségéig a hosszabbítás 1. percéig kellett várni, akkor viszont ők jártak közelebb a gólhoz, ugyanis Angelino a kapufát találta telibe.

A második játékrészben is a Lecce tett meg többet a győzelemért és több gólszerzési esélyük is volt. A 68. percben Dorgu kapott egy labdát Krstovictól, majd a dán szélső mellé lőtt. A 71. percben a csereként beálló Aouar eresztett meg egy lövést, azonban pont Falcone kezei közé. A 86. percben Banda dönthette volna el a mérkőzést, de 16 méterről megeresztett lövését Svilar védeni tudta. Még ugyanebben a percben Sansone érkezett jól egy szögletre, viszont elvétette a kaput és fölé lőtt. A mérkőzés így döntetlennel ért véget, ami az AS Roma számára nagyon nem jó, ugyanis a Bologna nyerni tudott kora délután, ennek következtében 5 pont a hátrányuk a fővárosiaknak, míg a Lecce 5 pontra meglépett a kiesést érő 18. helyen szereplő Frosinone együttesétől.

Lecce – AS Roma 0-0 (0-0)
Helyszín:
Stadio Via del Mare (Lecce), Vezette: M. Marcenaro
Gólszerzők:ill.
Sárga lap: Piccoli (38.), Baschirotto (45.), Ramadani (81.) ill. Ndicka (11.), Cristante (84.)
Kiállítás: – ill.

Lecce: Falcone – Gendrey, Pongracic, Baschirotto, Gallo (Venuti 82.)- Almqvist (Banda 61.), Blin, Ramadani, Dorgu (Oudin 72.)- Krstovic, Piccoli (Sansone 62.). Vezetőedző: Luca Gotti

AS Roma: Svilar – Karsdorp (Celik 83.), Mancini, Ndicka (Huijsen 46.), Angelino – Cristante, Paredes, Bove (Aouar 64.) – Baldanzi (Dybala 83.), Lukaku, Zalewski (El Shaarawy 64.). Vezetőedző: Daniele De Rossi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további mérkőzése:
Szombat:
Napoli – Atalanta 0-3
Genoa – Frosinone 1-1
Torino – Monza 1-0
Lazio – Juventus 1-0
Fiorentina – AC Milan 1-2

Hétfő:
Bologna – Salernitana 3-0
Cagliari – Hellas Verona 1-1
Sassuolo – Udinese 1-1
Lecce – AS Roma 0-0
20:45 Inter – Empoli (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore