Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: könnyedén legyőzte a sereghajtót odahaza a Bologna! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 30. fordulójának hétfői játéknapját a BL indulásra hajtó Bologna és a sereghajtó Salernitana összecsapása nyitotta.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Ahogy az várható volt, már az első percektől kezdve komoly nyomást helyezett a Salernitana kapujára a hazai gárda. Motta legénységének a fölénye aztán már a 14. percben góllá is érett! Ekkor Orsolini kapta meg a szélen a labdát, majd a tizenhatos bal sarkáról gyönyörűen eltekerte a játékszert a hosszú sarokba, 1-0! A 17. percben közel járt az egyenlítéshez a Salernitana egy védelmi hiba után, Simy ígéretes helyzetét azonban Ravaglia nagy bravúrral védeni tudott. A 27. minutumban újabb veszélyes hazai lehetőséget lehetett feljegyezni, egy 25 méterről megeresztett szabadrúgást követően, Lykogiannis próbálkozása azonban kevéssel elkerülte Costil kapuját. Már-már úgy nézett ki, hogy újabb nagy lehetőség nem alakul ki a szünetig, de a 44. percben megduplázta az előnyét a Bologna. Ekkor Saelemaekers kapott labdát a bal szélen, majd befelé törve teli rüszttel kilőtte a bal felsőt, 2-0!

A második játékrészben sem változott a játék képe, a Bologna komoly fölényben futballozott, de ez ebben a félidőben igazán nagy lehetőségekkel nem párosult. A hazaiak higgadtan járatták a labdát, a Salernitana pedig semmiféle veszélyt nem tudott jelenteni Ravaglia kapujára. A 80. percben aztán mégis nagyon közel járt ahhoz a Salernitana, hogy egy gólra csökkentsék a hátrányukat, miután Candreva kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül, Ravaglia azonban tökéletes ütemben robbant ki a kapujából, és olyan közel került a támadóhoz, hogy az már nem tudta elpasszolni mellette a játékszert. A ráadásban aztán megadta a kegyelemdöfést a Salernitanának a Bologna miután a 92. percben Lykogiannis Saelemaekersszel játszott össze, majd a tizenhatoson belül kapura lőtt, és a bal kapufa segítségével a labda utat talált a hálóba, beállítva ezzel a 3:0-s végeredményt.

Bologna – Salernitana 3-0 (2-0)
Helyszín:
Stadio Renato Dall’Ara Vezette: E. Feliciani
Gólszerzők:
Orsolini (14.), Saelemaekers (44.), Lykogiannis (90+2.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Pierozzi (16.), Candreva (45+1.), Tchaouna (77.)
Kiállítás: ill.-

Bologna: Ravaglia – Lykogiannis, Calafiori, Lucumi, Posch (De Silvestri 83.) – Aebischer, Freuler (Urbanski 74.) – Saelemaekers, Ferguson (Fabbian 74.), Orsolini (Ndoye 64.) – Ödgaard (Zirkzee 64.) Vezetőedző: Thiago Motta

Salernitana: Costil – Pierozzi (Sambia 60.), Manolas (Boateng 83.), Pirola, Pellegrino (Vignato 67.) – Tchaouna, Maggiore (Coulibaly 60.), Basic (Zanoli 67.), Bradaric – Candreva – Simy Vezetőedző: Stefano Colantuono

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Napoli – Atalanta 0-3
Genoa – Frosinone 1-1
Torino – Monza 1-0
Lazio – Juventus 1-0
Fiorentina – AC Milan 1-2

Hétfő:
Bologna – Salernitana 3-0
15:00 Cagliari – Hellas Verona (Tv: Sport 1)
15:00 Sassuolo – Udinese
18:00 Lecce – AS Roma (Tv: Sport 1)
20:45 Inter – Empoli (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore