Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: simán győzött a Juventus a Lazio ellen az elődöntő első mérkőzésén – videóval

A Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa elődöntőjében a Juventus a Lazióval találkozott a párharc első mérkőzésén, és a hazai csapat kényelmes előnyt harcolt ki magának a visszavágóra.

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Jobban kezdte a mérkőzést a Lazio, és veszélyesebb is volt valamivel, mint a Juventus, mivel több támadást tudtak vezetni, ám igazán nagy helyzetük nem volt. A 12. percben a játékvezető tizenegyest ítélt a Juventus Vecino szabálytalansága után, de miután visszanézte a VAR-ral, megváltoztatta a döntését. A 21. percben a csereként beállt Isaksen kapott jó passzt és megeresztett egy lövést, de a labda lepattant az egyik védőről. Végül egyik csapat sem talált be az első játékrészben.

A második félidőben változott a játék képe, erőre kapott a Juventus. Már nagyon hamar, az 50. percben vezetést szereztek a torinóiak, amikor Chiesa vette át szépen a labdát, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Nem kellett sokat várni a hazaiak másodk találatára sem, mindössze a 64. percig: Vlahovic gyűjtötte be a labdát, majd gondolkodás nélkül védhetetlen lövést küldött a kapu bal alsó sarkába. A Laziónak úgy tűnt, hogy nincs már ereje arra, hogy legalább szépítsen, és nagyobb erőbedobás nélkül hozta már le a mérkőzést, és a Juventus sem lőtt már többet, ami így kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót.

Juventus – Lazio 2-0 (0-0)
Helyszín: Allianz Stadion (Torinó) Vezette: Davide Massa
Gólszerzők: Chiesa (50.), Vlahovic (64.) ill. –
Sárga lap: Gatti (37.), Weah (85.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Perin, Danilo, Bremer, Gatti, Kostic (Aley Sandro, 89.), Rabiot, Locatelli, McKennie (Alcaraz, 89.), Cambiaso (Weah, 81.), Chiesa (Yildiz, 81.), Vlahovic (Kean, 86.). Vezetőedző: Massimilliano Allegri

Lazio: Mandas, Patric (Casale, 46.), Romagnoli, Gila (Hysaj, 81.), Marusic, Zaccagni (Isaksen, 14.), Guendouzi, Vecino, Felipe Anderson Luis Alberto (Kamada, 72.), Immobile (Castellanos, 73.). Vezetőedző: Maurizio Sarri