Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: hatgólos meccsen győzött az ETO

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 26. fordulójában a mérkőzések nagy részét vasárnap játszották le, egy találkozó azonban hétfő estére maradt…

 

A papírformának megfelelően a feljutásra hajtó ETO FC Győr hétfő este 4-2-es győzelmet aratott hazai pályán a gyengélkedő BFC Siófok ellen. A balatonpartiak csak egy ideig bírták a hazaiak kezdettől fennálló jelentős nyomását. Az első félóra végéhez közeledve Csontos Dominik lövése Winterről pattant a hálóba. Két perccel később a fiatal Tóth Rajmund fejesével növelte előnyét az ETO, majd egy lefordulást követően Dénes Csanád jóvoltából a vendégek is eredményesek voltak, ám a szünetre mégis kétgólos előnnyel mehetett a házigazda, miután Mamady Diarra sokadik próbálkozása a hálóban kötött ki. A második játékrészre némileg visszaesett az iram, de a félidő második felét ismét megnyomta az ETO. Húsz perccel a vége előtt a zöld-fehérek megszerezték a negyedik góljukat is az osztrák Christopher Kröhn jóvoltából, és akár tovább is növelhették volna vezetésüket, ám a vendégek a hajrában Németh Barnabás jóvoltából szépíteni tudtak, de a hazaiak győzelme így sem foroghatott veszélyben.

Az ETO ezzel a sikerrel pontszámban ismét beérte a Vasast a második helyen, és több győzelmének köszönhetően jelen állás szerint a rábaparti együttes foglalja el a feljutó helyet.

ETO FC Győr – BFC Siófok 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Csontos D. (29.), Tóth R. (31.), M. Diarra (42.), Kröhn (71.), ill. Dénes Cs. (36.), Németh B. (85.)

A 26. forduló eredményei

Szombat:
Mosonmagyaróvár – Nyíregyháza-Spartacus 0-3

Vasárnap:
Budafok – Budapest Honvéd 1-0
Soroksár – Szombathelyi Haladás 1-1
Ajka – Gyirmót 1-0
Kazincbarcika – Csákvár 1-1
Pécsi MFC – Kozármisleny 2-2
Szeged – Tiszakécske 0-2
Vasas – BVSC-Zugló 2-0

Hétfő:
ETO FC Győr – BFC Siófok 4-2

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore