Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Mandragora bombagóljával előnyből várhatja a visszavágót a Fiorentina! – videóval

A Juventus és a Lazio mérkőzését követően az elődöntős szakasz másik két résztvevője, a Fiorentina és az Atalanta csapott össze egymással az Olasz Kupában.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Nem hozott nagy lehetőség a mérkőzés első félidejének első fele. A Fiorentina nem hagyta kibontakozni az Atalanta támadásépítéseit, letámadásaikkal többször is hibára tudták kényszeríteni a vendégeket, de pár apróbb hazai lehetőségen kívül nem lehetett mit feljegyezni. A 31. percben aztán góllá érett a Fiorentina fölénye! Ekkor Mandragora vállalkozott egy távoli lövésre, ami gyönyörűen csavarodott kifelé, és végül a kapufa segítségével a hálóban kötött ki a labda, Terracciano hiába vetődött, 1-0! A játékrész további részében is a hazaiak alakítottak ki pár lehetőséget, de a szünetig újabb gólt nem láthatott a közönség.

A második félidő első komoly lehetőségére nem kellett sokat várni, a 49. percben ugyanis egy szöglet után Hien tudott kapura lőni, Terracciano azonban nagy bravúrral ki tudta tornászni a bal alsóba tartó labdát. A következő helyzet a hazaiak előtt adódott az 57. percben, amikor Nico González tudott kapura fejelni, a próbálkozását azonban Carnesecchi újjheggyel szögletre tudta tolni. A 67. minutumban ismét komoly sansza volt az Atalantának az egyenlítésre, a csereként beálló Bakker azonban ígéretes helyzetből nem tudta eltalálni a kaput. A 80. percben ismét Terraccianonak kellett védenie, aki ezúttal Scamacca kellemetlenül pattogó lövését ütötte szögletre. Ezt követően a véghajrá már nem hozott újabb nagy helyzetet, így a Fiorentina egygólos előnyből várhatja a három hét múlva esedékes visszavágót.

Fiorentina – Atalanta 1-0 (1-0)
Helyszín:
Stadio Artemio Franchi Vezette: M. Mariani
Gólszerző:
Mandragora (31.) ill.-
Sárga lapok: Mandragora (55.), Kouamé (81.) ill. Miranchuk (29.), De Roon (79.), Scamacca (89.)
Kiállítás: ill.-

Fiorentina: Terracciano – Parisi, Ranieri, Milenkovic, Kayode – Bonaventura, Mandragora – Kouamé, Beltrán (Arthur 78.), González – Belotti (Ikoné 85.) Vezetőedző: Vincenzo Italiano

Atalanta: Carnesecchi – Kolasinac, Hien, Djimsiti – Holm (Hateboer 89.), Pasalic (Éderson 46.), de Roon, Ruggeri (Bakker 60.) – Koopmeiners – Miranchuk (Scamacca 46.), Lookman (Touré 78.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Juventus – Lazio 2-0

Szerda:
Fiorentina – Atalanta 1-0

04.23. Kedd:
21:00 Lazio – Juventus

04.24. Szerda:
21:00 Atalanta – Fiorentina