Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saudi Pro League: nyolc góllal és Cristiano Ronaldo-mesterhármassal győzött az Al-Nasszr – videóval

A szaúdi profi liga (Saudi Pro League) 26. fordulüjában a Cristiano Ronaldo fémjelezte Al-Nasszr az Abha otthonába látogatott és hatalmas győzelmet aratott, amelyből  a portugál támadó egy mesterhármassal vette ki a részét. 

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

A tabella második helyén álló Al-Nasszr találkozott a tabella utolsó előtti helyezettjével, az Abha csapatával. Bár a találkozó előtt nem tűnt túl könnyűnek a mérkőzés, végül elképesztő gólzápor kerekedett belőle, ám csak a vendégek oldaláról. A vezetést a 11. percben szerezte meg a vendégcsapat, amikor Cristiano Ronaldo lőtt el egy szabadrúgást a sorfal alatt, a labda pedig becsorgott a kapus kezei között a kapuba.  A 21. percben érkezett a második találat, amivel Cristiano Ronaldo duplázott, egy újabb szabadrúgásból: ekkor a portugál a sorfal felett tekert a bal alsó sarokba. A 33. percben érkezett a harmadik találat, ekkor Ronaldo passzolta vissza a vonalról a labdát, amit a kapus kiütött, ám épp Mané elé, aki így simán lőhetett a kapuba. A 43. percben érkezett Ronaldo mesterhármasa, ami csapata negyedik gólja volt egyben, és nem is akármilyen gól volt ez, hiszen a tizenhatosról emelte át a labdát a kapus felett a hálóba. Az első játékrészt az ötödik Al-Nasszr-gól zárta a 44. percben: Ronaldo most a kiszolgáló szerepében tündökölt, a labdát pedig Al-Sulaiheem kapta, aki a jobb alsó lőtt közvtlen közelről.

A második félidőben sem állt le a gólgyártás, és maradt az Al-Nasszr fölénye. Az 51. percben érkezett a hatodik találat a meccsen a vendégektől, ekkor Otavio indítása után Ghareeb lőtt laposan a hálóba. Mindössze pár perccel később, a 63. percben lőtték meg a hetedik góljukat is, amikor egy védő lábáról épp Al-Elewai elé pattant a labda, amit már csak a hálóba kellett lőnie. Itt azonban még nem álltak le a vendégek, és a 86. percben meglőtték a nyolcadik, és egyben utolsó góljukat is: egy csel után ismét Al-Elewai talált be, nagyon könnyen, laposan a bal alsóba.

Abha – Al-Nasszr 0-8 (0-5)
Helyszín: Prince Sultan bin Abdul Aziz Stadion (Abha) Vezette: Ahmad Al-Rumaikhani
Gólszerzők: – ill. Ronaldo (11. 21. 42.), Mané (33.), Al-Sulaiheem (44.), Ghareeb (51.), Al-Elewai (63. 86.)
Sárga lap: Aé-Zubaidi (14.), Krychowiak (29.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A 26. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Hétfő:
Al-Al-Raed – Al-Khaleej 0-1
Al-Hazem- Damac 0-0
Al-Ahli – Al-Ittihad 1-0

Kedd:
Abha – Al-Nasszr 0-8
Al.Feiha – Al-Wehda 1-2
Al-Hilal – Al-Akhdoud 3-0
Al Taee – Al-Taawon 2-3
18:00 Al-Ittihad – Al Akhdoud

Szerda:
21:00 Al-Fateh –Al-Ettifaq
21:00 Al-Shabab – Al-Riyadh

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore