Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: gólgazdag mérkőzést nyert meg a Fenerbahce és tapad a Galatasarayra

A török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 31. fordulóját hétközben rendezték, és a szerdai játéknapon a Fenerbahce próbált tapadni az ősi rivális Galatasarayra az Adana Demirspor ellenében.

(Photo by Serhat Cagdas/Anadolu via Getty Images)

A mérkőzés elején két nagy helyzet is adódott a hazaiak előtt, a 3. percben Szymanski csak felsőlécet találta el, míg a 12. percben Kahveci centikkel lőtt mellé. A 17. percben azonban sikerült megszereznie a vezetést a Fenerbahcénak, Tadic tekert a kapu elé egy szögletet, amelyet Müldür megcsúsztatott a hosszú irányába, amire Alexander Djiku berobbant és a kapuba fejelt. Sokáig viszont nem tarthatott a hazaiak öröme, ugyanis a 25. percben Egribayat óriási hibát vétett, odaadta a labdát Mario Balotellinek, aki köszönte szépen és az üres kapuba gurított. Ezt követően a hazaiak erőteljesen nyomtak, és a 37. percben kis híján meg is szerezték a vezetést a “sárga kanárik”, de Edin Dzeko ígéretes helyzetből csak a kapufát találta el.

A második játékrész elején ismét magához ragadta a vezetést a Fenerbahce, Kahveci indította Dzekót, aki megverte védőjét, majd szorongatott helyzetben 14 méterről a kapuba lőtt. A 70. percben egy védelmi hibát használt ki Dusan Tadic, aki labdaszerzést követően kis híján a félpályáról lőtt kapásból az üresen tátongó kapuba. A 80. percben lefaragott hátrányából a vendég együttes, Barasi hozta vissza a Demirspor reményeit. A 85. percben viszont ismét kettőre növelte előnyét a hazai alakulat, Serdar Dursun lőtte meg a negyedik hazai gólt Szymanski passzát követően. A Fenerbahce tehát megnyerte a mérkőzést és tapad a Galatasarayra, ugyanis visszaállították a forduló előtti 2 pontos hátrányukat.

Fenerbahce – Adana Demirspor 4-2 (1-1)
Helyszín: Sukru Saracoglu Stadion (Isztambul), Vezette: A. Kardesler
Gólszerzők: A. Djiku (18.), Dzeko (51.), Tadic (70.), Dursun (85.) ill. M. Balotelli (25.), Y. Barasi (80.)

A 31. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Kedd:
Istanbulspor – Rizespor 0-4
Antalyaspor – Ankaragücü 1-1
Galatasaray – Hatayspor 1-0
Gaziantep – Alanyaspor 0-4

Szerda:
Sivasspor – Karagümrük 1-0
Fenerbahce – Adana Demirspor 4-2
Kayserispor – Kasimpasa 0-2
Konyaspor – Trabzonspor 1-3

Csütörtök:
19:30 Basaksehir – Besiktas
19:30 Samsunspor – Pendikspor

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore