Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nem tudta legyűrni az Eintracht Frankfurt a Werder Brement! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 28. fordulójának nyitó mérkőzését a nemzetközi kupaporondra hajtó Eintracht Frankfurt és a 10. helyezett Werder Bremen játszotta egymással.

(Photo by Arne Dedert/picture alliance via Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a találkozó első félideje. A Frankfurt volt a kezdeményezőbb fél, némileg többet birtokolták a labdát és többször is lőttek kapura vendégüknél, de ezek a próbálkozások nem hordoztak nagy veszélyt magukban. A hazaiak első említésre méltó helyzete a 18. percben adódott, amikor Koch vállalkozott egy távoli lövésre, Zetterer azonban hárítani tudta a próbálkozást. A 25. minutumban aztán a vendégek egy nagy lehetőséget puskáztak el, miután egy szép összjáték végén Stage lőhetett közelről ígéretes helyzetből, de a labdát belerúgta a kirobbanó Trappba. A félidő végéhez közeledve kialakult a legnagyobb frankfurti lehetőség is, miután egy beadásra jól érkezett Marmoush, de a lövését reflexmozdulattal hárította Zetterer.

A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe, a Frankfurt irányította a játékot, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtak kidolgozni. A 63. percben aztán megszerezte a vezetést a Werder! Egy beívelt szabadrúgást követően az első lövést még bravúrral védeni tudta Trapp, a kipattanót viszont Veljkovic már a hálóba vágta, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, a 73. percben ugyanis megfogyatkozott Ole Werner csapata. Ekkor Stage csúnya belépője után villant a piros lap, így a véghajrát emberelőnyben kezdhette meg a Frankfurt! A hazaiak viszonylag gyorsan élni is tudtak a lehetőséggel, a 77. minutumban ugyanis Pacho beadása után Tuta fejelte át a kapus felett a hosszúba a labdát, 1-1! Nem sokkal később majdnem a vezetést is megszerezte a Frankfurt, Knauff éles szögből leadott lövésénél azonban nagy bravúrt mutatott be Zetterer. Ezt követően folyamatosan bombázta a Werder kapuja előtti területet a Frankfurt, de a 87. percben az egyenlítő gólt szerző Tuta is kiállíttatta magát, így egyenlő létszámmal kezdtek neki az utolsó perceknek a csapatok. A ráadásban aztán számtalan szöglettel és oldalról érkező beadással próbálta meg feltörni a Werder védelmét a Frankfurt, de nem jártak sikerrel ezek a próbálkozások, így 1:1-es döntetlenre végeztek a felek.

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1-1 (0-0)
Helyszín:
Deutsche Bank Park Vezette: R. Hartmann
Gólszerzők:
Tuta (77.) ill. Veljkovic (63.)
Sárga lapok: Marmoush (23.), Dina Ebimbe (45.), Tuta (83.) ill. Friedl (69.)
Kiállítás: Tuta (87.) ill. Stage (73.)

Eintracht Frankfurt: Trapp – Pacho, Koch, Collins (Larsson 65.) – Max (Nkounkou 65.), Götze, Dina Ebimbe (Bahoya 57.), Tuta – Knauff (Chandler 84.), Chaibi (Ferri 84.) – Marmoush Vezetőedző: Dino Toppmöller

Werder Bremen: Zetterer – Pieper (Malatini 51.), Veljkovic, Friedl – Weiser, Stage, Lynen, Bittencourt (Gross 89.), Agu (Deman 89.) – Schmid, Ducksch (Woltemade 81.) Vezetőedző: Ole Werner

A mérkőzés összefoglalója:

A 28. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1-1

Szombat:
15:30 Freiburg – RB Leipzig
15:30 Heidenheim – Bayern München (Tv: Aréna 4)
15:30 Köln – VfL Bochum
15:30 Mainz – Darmstadt
15:30 Union Berlin – Bayer Leverkusen
18:30 Borussia Dortmund – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Hoffenheim – Augsburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore