Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: otthon tartotta a három pontot a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) rájátszásának harmadik fordulójában az FC DAC 1904 együttese a Zólyombrézót látta vendégül vasárnap…

 

A mérkőzést nagyszerűen kezdő FC DAC 1904 3-1-es győzelmet aratott a Zólyombrézó ellen a MOL Arénában. Igazi villámrajtot vette a szerdahelyi gárda, hiszen Mendez bal oldali elfutását követően Moussa Koné már a második percben előnyhöz juttatta a csapatot. Alig telt el újabb öt perc, és a DAC újból betalált, miután Andzouana bejátszását követően Matej Trusa akrobatikus mozdulattal talált a hálóba. A meseszerű meccskezdésnek ezzel pedig még mindig nem volt vége, a 16. minutumban a szenegáli Moussa Koné önmaga második, csapata harmadik gólját is megszerezte Trusa önzetlen előkészítését követően. A 3-0-s első negyedóra után a DAC némileg visszavett a tempóból, de az első félidő nagy részében továbbra is fölényben futballozott. A vendégek kevés lehetőséget alakítottak ki, ám az első valamire való helyzetükből szépíteni tudtak, amikor a ráadásban Bartos felívelését követően Ridwan Sanusi szépített. A második játékrész során biztos előnye birtokában a DAC inkább a védekezésre összpontosítottt, a Zólyombrézónak azonban csak néhány lehetősége adódott, újabb gólt azonban már képtelen volt szerezni, így kétgólos hazai siker született.

A DAC fiatal magyar játékosai közül Csinger Márk és Vitális Milán egyaránt végig játszotta a találkozót, utóbbi kapott egy sárga lapot.

Győzelmével a szerdahelyiek utolérték a harmadik helyezett Zsolnát, és négy pontra megközelítették a második Nagyszombatot.

FC DAC 1904 – Zólyombrézó 3-1 (3-1)
Gólszerzők: M. Kone (2., 16.), Trusa (8.), ill. Sanusi (45+3.)

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore