Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: több hiányzó is lesz a Manchester City védelmében a Real Madrid ellen

Kedd este Madridban lép pályára a Manchester City csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Real Madrid ellen. Az angolok bejelentették az utazó keretüket, ám a védelemben lesznek hiányzók. 

 (Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Kyle Walker és Nathan Aké kimaradt a Manchester City keretéből a Real Madrid elleni keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésre.

A City hétfőn tette közzé a keretlistáját, a sérült páros nem szerepel a 21 fős csapatban.

A 33 éves Walker a City legutóbbi három Premier League-meccsét hagyta ki combhajlítóprobléma miatt, amit az angol válogatottban szedett össze a válogatott szünet alatt.

A 29 éves Aké a City legutóbbi két mérkőzéséről hiányzott, miután március 31-én, az Arsenal elleni gól nélküli döntetlen első félidejében vádlisérülést szenvedett.

Guardiola nem árult el semmit a páros sérüléséről, amikor a szombati, Crystal Palace ellen aratott 4-2-es győzelem előtt kérdezték, de azt elmondta, hogy első számú kapusuk, Ederson “sokkal jobban van”. A brazil a március 10-i, Liverpool elleni 1-1-es döntetlen alkalmával szenvedett sérülést, a válogatott szünetet követő két mérkőzést kihagyta, majd a Palace ellen visszatért a kispadra. Ő is bekerült a City keretébe a madridi útra.

A 19 éves spanyol középpályás, Mahamadou Susoho is helyet kapott Guardiola keretében, aki a City U21-es csapatban és a felnőttek között is szerepeltaz idei szezonban. Susoho a decemberi, Crvena zvezda elleni idegenben elért 3-2-es győzelem alkalmával csereként debütált a Cityben.

A Manchester City kerete a Real Madrid ellen:

Kapusok: Ederson, Stefan Ortega, Scott Carson.
Védők: Ruben Dias, John Stones, Sergio Gomez, Josko Gvardiol, Manuel Akanji, Rico Lewis.
Középpályások: Mateo Kovacic, Jack Grealish, Jeremy Doku, Rodri, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Matheus Nunes, Phil Foden, Oscar Bobb, Mahamadou Susoho.
Támadók: Erling Haaland, Julian Alvarez.