Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy múltú csapat jutott fel az olasz másodosztályba

A Cesena feljutása után vasárnap egy másik csoportban is eldőlt az első helyezett végleges kiléte az olasz harmadosztályban (Serie C)…

 

A második helyezett Padova tegnapi döntetlenjével eldőlt, hogy az olasz harmadosztály (Serie C) A csoportját 9 pontos előnnyel vezető Mantova biztosan feljutott a másodosztályba. A Biancorossi üldözőjének már csak három meccse van hátra (neki négy), de az egymás elleni eredmény az éllovasnak kedvez, így behozhatatlan előnyre tett szert.

A lombardiai együttes annak idején az 1960-as évtizedben állandó szereplője volt a Serie A-nak, összesen 12 szezont töltött története során, de 1972 óta nem szerepelt a legmagasabb osztályban.

A Mantova a másodosztályban 17 idényt töltött, a 2010-es kiesése óta azonban alacsonyabb ligákban szerepelt. A csapat egy évvel ezelőtt osztályozón kiesett volna a negyedosztályba, ám a visszasorolások miatt megtarthatta harmadosztályú tagságát, idén pedig valósággal megtáltosodva harcolta ki a szintlépést és tér vissza a Serie B-be csaknem másfél évtized távollét után. A Mantova ugyanúgy háromszor kapott ki a szezonban, mint a Padova, azonban 24 győzelmet és hét döntetlent regisztrált, amíg üldözője 19 siker mellett 13 alkalommal osztozott meg a pontokon.

A C csoportban is hamarosan biztos lehet a feljutó kiléte, hiszen a Juve Stabia meggyőző előnnyel vezeti a csoportot, míg a negyedik feljutó a rájátszás végső győztese lesz.

A Serie C A csoportjának aktuális állása

Standings provided by Sofascore