Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: szintet lépett az egykori élvonalbeli csapat

Az olasz harmadosztályú bajnokság (Serie C) B csoportjának megnyerésével a szebb napokat is látott együttes visszatért a másodosztályba…

 

Miután a szombati játéknapon a Cesena 1-0-s győzelmet aratott a Pescara ellen az olasz harmadosztály (Serie C) B csoportjában, a romagnai együttes négy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén a Torres előtt.

A Cavallucci Marini 2015 tavaszán még az élvonalban szerepelt, majd onnan kiesve több szezont lehúzott a második vonalban. A csapat azonban a 2017-2018-as B-s kiesés után csődbe ment és a negyedosztályból épült újra, az elmúlt években pedig már a harmadosztály élcsapatai közé tartozott. A 2023-2024-es idényben végig kiegyensúlyozottan teljesítve harcolta ki magabiztosan a feljutást viszonylag korán.

A Bianconeri ősszel története során 33. alkalommal versenyezhet a Serie B-ben. A Cesena emellett 13 idényt húzott le a Serie A-ban, a mostani idény pedig a 25. szezonja a harmadosztályban.

Az olasz harmadosztály másik két csoportját a Mantova és a Juve Stabia egyaránt meggyőző előnnyel vezeti, a negyedik feljutó pedig majd a rájátszásból kerülhet ki.

A Serie C B csoportjának aktuális állása

Standings provided by Sofascore