Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem jutott dűlőre egymással az Arsenal és a Bayern München! – videóval

Megkezdődött a Bajnokok Ligája negyeddöntős szakasza, ahol egy igen nagy múltra tekintő párosítás, az Arsenal és a Bayern München párharcának első felvonása következett.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Az első említésre méltó lehetőség a 7. percben alakult ki, amikor Martinelli húsz méterről célba vette a kaput, de próbálkozása kevéssel célt tévesztett. A 12. minutumban aztán már gólt ünnepelhetett a hazai közönség, miután Saka kapásból a tizenhatoson belül védhetetlenül a hosszú alsóba tekerte a labdát, 1-0! A 16. percben megduplázhatta volna előnyét az Arsenal, Havertz passza után ugyanis White lőhetett ígéretes helyzetből, de elakadt Neuerben a lövése. A 18. percben aztán kiegyenlített a Bayern! A bajorok a félpályánál szereztek labdát, majd pár húzásból el is jutottak az Arsenal tizenhatosáig, ahol Goretzka találta meg egy jó átadással Gnabryt, aki becsúszva el tudta lőni a játékszert Raya lábai között, 1-1! A 32. percben aztán már hátrányban volt az Arsenal! Ekkor Sané szólóját csak szabálytalanul tudta megállítani Saliba a tizenhatoson belül, így büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Kane állt, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget, 1-2! A félidő hátralévő részében nem alakult ki újabb nagy lehetőség, így egygólos előnnyel vonulhatott a pihenőre a Bayern.

A második játékrész első fele nem hozott sok lehetőséget. Az Arsenal igyekezett beszorítani ellenfelét a kapuja elé, de a mezőnyfölényük komoly helyzetekkel nem párosult. A Bayern ebben az időszakban pár veszélyes ellentámadást tudott indítani, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 76. percben aztán első nagy helyzetéből egalizálni tudott az Arsenal! Ekkor Gabriel Jesus tört be a tizenhatoson belülre, majd egy lövőcsellel higgadtan leültette de Ligtet, hogy aztán kiváló passzt adjon Trossardnak, aki kilőtte a hosszú alsót, 2-2! A 90. percben aztán majdnem megszerezte ismét a vezetést a Bayern, Musiala beadása után ugyanis Coman tudta kapura tenni a labdát, de az a jobb kapufát találta telibe. Az utolsó pillanatokban még Saka és Neuer találkozott a tizenhatoson belül, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy az angol támadó kereste a kontaktust, így nem ítélt büntetőt, ami azt jelenti, hogy az Arsenal nem tudott előnybe kerülni hazai pályán, és egy teljesen nyílt visszavágót fognak megvívni Münchenben.

Arsenal – Bayern München 2-2 (1-2)
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: G. Nyberg
Gólszerzők:
Saka (12.), Trossard (76.) ill. Gnabry (18.), Kane (32. – büntető)
Sárga lapok:  Partey (89.) ill. Davies (9.), Kane (55.)
Kiállítás: ill.-

Arsenal: Raya – Kiwior (Zinchenko 46.), Gabriel, Saliba, White – Jorginho (Jesus 67.), Rice, Ödegaard – Martinelli (Trossard 66.), Havertz (Partey 86.), Saka Vezetőedző: Mikel Arteta

Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, de Ligt, Davies – Goretzka, Laimer – Sané (Coman 66.), Musiala, Gnabry (Guerreiro 70.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei és további programja:

04.09. Kedd:
Arsenal – Bayern München 2-2
Real Madrid – Manchester City 3-3

04.10. Szerda:
21:00 Atlético Madrid – Borussia Dortmund (Tv: Sport 1)
21:00 Paris Saint-Germain – Barcelona (Tv: M4 Sport)

04.16. Kedd:
21:00 Borussia Dortmund – Atlético Madrid
21:00 Barcelona – Paris Saint-Germain

04.17. Szerda:
21:00 Bayern München – Arsenal
21:00 Manchester City – Real Madrid