Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es női Eb-selejtező: Románia legyőzésével zárt a magyar válogatott

Az első két mérkőzése elvesztése után a magyar női U19-es válogatott kedden Románia ellen lépett pályára a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó fordulójában…

A magyar női U19-es válogatott az első két mérkőzés elvesztése után az Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó fordulójában 3-1-re diadalmaskodott Románia ellen Telkiben, ezzel a harmadik helyen zárta a minitornát és bár nem jutott tovább, megőrizte A ligás tagságát.

A mérkőzés elején egyik csapat sem talált fogást a másikon, de az első negyedóra után átvette az irányítást a magyar válogatott, és több ígéretes lehetőséget is kialakított a román kapu előtt. A magyar csapat a 25. percben szerezte meg a vezetést, amikor Vincze Borbála jobb oldali szöglete után Sinka Napsugár fejelt a hálóba. A gól után is a magyar csapat irányított, és a helyzetek sem maradtak el, de a befejezések nem voltak igazán pontosak, így a második gólt a szünetig nem sikerült megszerezni. A fordulás után is aktívabb volt a magyar válogatott és tíz perc után Sinka Napsugár megszerezte a második gólját is, miután 23 méterről szabadrúgásból volt eredményes. Nem sokkal a második gólja után a románok szépíteni tudtak ugyancsak szabadrgúsból, de két percre rá a kétgólos játékosunk előkészítéséből Petrovics Petra azonnal visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatásban is a magyar válogatott előtt adódtak nagyobb lehetőségek, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a lefújásig nem változott az eredmény. A magyar válogatott megérdemelt győzelmet aratott, és a minitornán elért harmadik helyével meghosszabbította A ligás tagságát.

A csoport másik mérkőzésén a német válogatott legyőzte a svédeket, ezzel megnyerte a minitornát, és kijutott az Európa-bajnokságra.

Románia U19 – Magyarország U19 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Pera (64.), ill. Sinka N. (25., 55.), Petrovics (66.)

“Biztos voltam benne, hogy az elmúlt kilenc napban elvégzett kemény munkának meglesz a gyümölcse, és a csapat megmutatja, hogy a vereséggel végződő első két selejtező biztató periódusai után kilencven percen keresztül is képes jó játékra. Megvolt a kellő önbizalmunk, és a lányok végig betartották, amit kértem tőlük. Az első gól után egy pillanatig sem éreztem azt, hogy kicsúszhat a győzelem a kezünk közül, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Fontos volt, hogy az A ligában folytathassa a szereplését az U19-es válogatott, örülök, hogy sikerült megvalósítanunk ezt a célt” – nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző az mlsz.hu oldalon.