Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: újabb győzelemmel került közelebb a bajnoki címhez a Ferencváros

Szerdán pótolták a Ferencváros és a Diósgyőr 21. fordulóból elhalasztott mérkőzését a magyar bajnokságban (OTP Bank Liga)…

A Ferencváros hazai környezetben 2-1-es győzelmet aratott a Diósgyőri VTK elleni meccspótlás alkalmával.

A zöld-fehérek villámgyorsan megszerezték a vezetést, ugyanis Varga Barnabás már az első percben értékesített egy ajtó-ablak helyzetet, miután egy rövid hazaadásra csapott le és helyezett közelről a hálóba. A hazaiak továbbra is ráerőltették akaratukat a vendégekre, mindez a folytatásban újabb helyzetekben mutatkozott meg. A Diósgyőr egy ideig hősiesen állta a sarat, ám az első húsz perc végén Edgar Szevikjan jobbról befelé cselezte magát és ballal bődületesen nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe, megduplázva csapata előnyét. A magabiztos vezetés ellenére a Ferencváros ezt követően is jelentős mezőnyfölényben futballozott, folyamatosan nyomást gyakoroltak a miskolci kapura, még ha túl sok valódi gólhelyzetet nem is dolgoztak ki. Az első félidő hajrájában egy szépen kijátszott akció végén Loncar közeli lövésénél Danilovics védett bravúrral, így a játékrész végén maradt a 2-0-s eredmény.

A második félidőt is a Fradi kezdte jobban, de aztán az idő előrehaladtával a Diósgyőr egyre bátrbban kezdett el futballozni és bő tíz perc elteltével Klimovich tizenhatoson belülre intézett bejátszását Cissé nem tudta tisztázni, így eljutott a labda Rudi Pozeg Vancashoz, aki közelről értékesítette a kínálkozó lehetőséget. A Ferencváros némileg belealudt a mérkőzésbe, melyet a Groupama Aréna publikuma is egyre kritikusabb hangokkal illetett. A játékrész derekához közeledve Sztankovics egy hármas cserével igyekezett felrázni a hazai csapatot. Kisvártatva csaknem egyenlített a Diósgyőr, amikor egy gyors ellentámadás végén Klimovich megpattanó lövése a felső lécet találta el. Pár perccel később Szevikjan újabb próbálkozásával szemben Danilovics védett nagyot, majd egy szöglet után Abena közeli próbálkozását ugyancsak hatástalanította. Bár a Ferencváros többet támadott, egy-egy helyzetet leszámítva, mindez meddő labdatartásban merült ki. A DVTK ugyanakkor képtelen volt veszélyt jelenteni Dibusz kapujára, a miskolciak minden energiáját felemésztette a védekezés. A hosszabbítás perceiben a Diósgyőr mégis egyenlíthetett volna, Jurek nagy lövése azonban centikkel elkerülte Dibusz kapuját, így a Fradi megtartotta egygólos előnyét.

Győzelmével a Ferencváros már 11 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Paks előtt egyenlő meccsszámnál, míg a DVTK maradt a hetedik pozícióban.

Ferencváros – Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Helyszín: Groupama Aréna; Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Varga B. (1.), Szevikjan (21.), ill.
Sárga lapok: Abu Fani (19.), Botka (63.), Abena (72.), ill. Bényei (28.), Szatmári Cs. (35.), Pozeg Vancas (72.)
Kiállítás:ill.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez 64.) – Maiga, Loncar (Ben Romdhane 64.) – Szevikjan (Zachariassen 74.), Abu Fani, Marquinhos (Makreckis 84.) – Varga B (Kodro 64.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

Diósgyőri VTK: Danilovics – Szatmári Cs., Bokros, Csorbadzsijszki, Stephen – Vallejo, Holdampf – Edomwonyi (Szabó L. 74.), Bényei (Klimovich 46.), Pozeg Vancas (Pernambuco 74.) – Acolatse (Jurek 81.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore