Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ sportigazgatója is részt vesz a FIFA nívós képzésén

Az MLSZ sportigazgatóját is beválasztották a FIFA németországi sportigazgató-képzésén résztvevő hallgatók közé…

Az MLSZ hivatalos honlapja tette közzé, hogy a sportigazgatóját, dr. Barczi Róbertet is beválasztották a FIFA múlt héten, Németországban elindult rangos sportigazgató-képzésének hallgatói közé.

A sportvezető így csatlakozott a többi tagszövetség, konföderáció és a FIFA sportigazgatóihoz, akik a Német Labdarúgó-szövetség frankfurti edzőközpontjában töltötték a képzés első hetét.

“Örömünkre szolgál, hogy az UEFA sportmenedzseri kurzusa után egy ilyen magas szintű képzésben is részt vehet a sportigazgatónk” – hangsúlyozta dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

– Örömmel üdvözöljük Róbertet a FIFA sportigazgató-képzésén – mondta Steven Martens, a FIFA globális futballfejlesztési igazgatója. – Úgy gondoljuk, hogy ez a képzés segít a résztvevőknek abban, hogy optimalizálják a futball irányítását a saját országukban a pályán és azon kívül egyaránt. A kiválasztott sportigazgatók fejlesztése segít bennünket abban, hogy megvalósítsuk hosszú távú stratégiai céljainkat, minden tehetségnek esélyt adjunk, és minden szinten fejlődjön a labdarúgás.

A FIFA sportigazgatói diplomája az első olyan képesítés, amelynek célja, hogy a labdarúgásban dolgozó vezetők “globálisan elismert képesítést” kapjanak.

A hatnapos workshopon a 23 résztvevő a saját egyedi környezetére fókuszáló személyes projektbe kezdett, valamint részt vett az online tanulási programban is. A csoport novemberben Argentínában találkozik ismét, majd 2025-ben két további személyes találkozót tartanak a hallgatók számára.

A FIFA sportigazgatói diploma felkészíti a résztvevőket azokra a kihívásokra, amelyekkel a sportigazgatóknak egy tagszövetségükön belül szembe kell nézniük. A képzés öt fő területet tartalmaz:

– Futballszakmai és vezetői ismeretek

– Elit utánpótlásképzés

– Edzőképzés

– Amatőr labdarúgás

– Vezetői ismeretek