Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai bűnbak lett a Liverpool-szurkolóknál

A Liverpool 3-0-s vereséget szenvedett az Atalantától az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén…

(Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images)

A Liverpool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a szünetben állt be csereként az Atalanta elleni Európa-liga-negyeddöntőn, de csapata nagy részéhez hasonlóan, ő is gyengén teljesített.

A SofaScore statisztikája szerint a magyar válogatott csapatkapitánya 89%-os pontossággal passzolt (32/36), két sikertelen csele volt, a négy párharcából egyet sem nyert meg, ellenben tízszer vesztette el a labdát, és csak egyetlen labdaszerzése volt. A portál 6-os osztályzatot adott neki, míg a WhoScorednál az 5.3-as osztályzata a mezőnye leggyengébb produkciója volt.

A Magyar Nemzet hívta fel rá a figyelmet, hogy a szakportálok mellett a Liverpool szurkolói sem voltak elragadtatva Szoboszlai teljesítményétől. A “vörösök” szimpatizánsai közül sokan negatív kritikával illették a teljesítményét a legutolsó Instagram-posztja alatt. Egyesek azt kifogásolták, hogy amíg Szoboszlai a hátán cipeli a magyar válogatottat, addig a Liverpool mezében huzamosabb ideje képtelen azt a szintet hozni.

Bár a 23 éves középpályás kétségtelenül nem az Atalanta ellen nyújtotta az eddigi legjobb teljesítményét, Szoboszlai 26 bajnokin és összesen 37 tétmeccsen jutott szóhoz a 2023-2024-es idényben a Liverpool színeiben.