Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három hónap után menesztette edzőjét a Besiktas – HIVATALOS

A török bajnokságban (Süper Lig) szerényen teljesítő Besiktas újabb edzőváltásra szánta el magát…

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

A Besiktas vezetősége a szombat esti órákban a Samsunspor elleni döntetlen után jelentette be, hogy elválnak egymástól útjaik Fernando Santos vezetőedzővel.

A januárban kinevezett 69 esztendős tréner az elmúlt években 2014 és 2022 között a portugál válogatott szövetségi kapitánya volt. Santos a luzitánokkal megnyerte a 2016-os Európa-bajnokságot, azonban a 2022-es vb-t követően távoznia kellett a posztjáról. Ezt követően tavaly a lengyel válogatottat irányította, de mindössze hat mérkőzés után felállították a kispadról. A tréner 2010 és 2014 között a görög válogatott szövetségi kapitányaként is szolgálatot teljesített.

Santos azt megelőzően kizárólag portugál és görög klubcsapatokat irányított, egyebek mellett hazájában az FC Porto és a Sporting CP mestere volt, míg Görögországban az AEK Athén és a Panathinaikosz kispadján tevékenykedett. Ugyanakkor Santos már csak nem másfél évtizede nem dolgozott klubcsapatnál, legutóbb a PAOK Szaloniki trénere volt 2007-től 2010-ig.

A Besiktas az egész idényben hullámzóan teljesített, az elmúlt három hónapban Santos 16 meccsen vezette a csapatot, amely ebből hetet nyert meg négy döntetlen és öt vereség mellett. Az isztambuli együttes a legutóbbi öt bajnokiját nyeretlenül vívta meg és a negyedik helyen már 36 ponttal lemaradt az éllovas Galatasaraytól.

A Besiktas irányítását a szezon végéig Serdar Topraktepe veszi át.