Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: befejezi az Athletic Bilbao ikonja! – hivatalos

Az Atheltic Bilbao együttese hivatalos csatornáin közölte a klubikon Raúl Garcia döntését arról, hogy a 37 esztendős kiválóság a szezon végén befejezi profi pályafutását. 

 

Az Osasunánál (126 találkozó) nevelkedő, ott profi futballistává váló, majd az Atlético Madrid (329) érintésével 2015 óta az Atheltic Bilbao (356) színeiben több  mint 800 tétmérkőzésen pályára lépő, a Transfermarkt statisztikái alapján karrierje során 149 gólt és 70 gólpasszt jegyző Raúl Garcia saját döntése értelmében hagy fel az aktív játékkal.

A korábbi kétszeres spanyol válogatott középpályás az Atlético Madrid játékosaként spanyol bajnok; Európa-liga győztes, továbbá kétszeres európai Szuperkupa győztes lett; valamint a spanyol Király-kupában és a spanyol Szuperkupában is révbe ért aktuális csapataival két-két alkalommal (az említett sorozatokban egyaránt egy-egy alkalommal nyert az Atléticóval valamint az Athletic Bilbaóval – a szerk.).

Az elsősorban példaértékű hozzáállásáról, valamint átlagon felüli fejjátékáról ismertté váló Raúl Garcia a szinte tökéletes lezárását választotta karrierjének, hiszen nemrég spanyol Király-kupát nyert szeretett Bilbaójával.