Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Bayer Leverkusen ott lesz a sorozat elődöntőjében! – videóval

A frissen megszerzett német bajnoki cím után újabb komoly sikert ünnepelhetett a Bayer Leverkusen, miután Xabi Alonso csapata korai hátrányát kiegyenlítette a West Ham United otthonában, így továbbjutott az Európa-liga elődöntőjébe.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

 

A történelmi bajnoki győzelmet követő mámorból kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy nehezen ocsúdott fel a Bayer Leverkusen, amely az első mérkőzésen hiába futballozta le a West Ham együttesét, mindössze két gólos előnyre tett szert… A különbséget Michail Antonio már a 13. percben megfelezte, abszolút nyílttá téve a párharcot.

 

A West Ham alaposan felkészült erre a találkozóra, a Leverkusen pedig hátrányban nehezen találta a ritmust. Kisebb szerencsével az angolok újabb gólt is szerezhettek volna az első félidőben, hiszen jóval veszélyesebben futballoztak, mint Xabi Alonso az egész éved során – joggal – megénekelt csapata.

A szünetben az újdonsült német bajnok rendezte a sorokat, Xabi Alonso cseréivel egyre stabilabb lett a Leverkusen, a West Ham első félidei lendülete pedig mintha egyre fogyott volna… Az angolok sorsát végül egy ‘csereember’ Jeremie Frimpong gólja pecsételte meg.

 

Az egyenlítő találat a Bayer Leverkusen továbbjutása mellett egyben azt is jelentette, hogy Xabi Alonso csapata így április közepén továbbra is veretlen az egész idényt tekintve – A németekre az Európa-liga elődöntőjében az AS Roma vár.

 

West Ham United – Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)
London stadion, Vezette: J. M. Sanchez (spanyol)
Gólszerzők: Antonio (13.) illetve Frimpong (89.)
Sárga lap: Antonio (31.), Bowen (72.), Coufal (79.), Zouma (79.), Soucek (85.) illetve Kossounou (5.), Tah (31.), Palacios (85.), Kovar (87.), Adli (90.)
Piros lap: –

West Ham: Fabianksi – Coufal (B. Johnson, 84.), Zouma, Aguerd (Ogbonna, 45+2.), Cresswell – Soucek, E. Alvarez (Cornet, 84.), Ward-Prowse – Bowen, Antonio, Kudus. Menedzser: David Moyes

Leverkusen: Kovar – Hincapie, Tah, Kossounou (Tapsoba, 29.)? Stanisic – Xhaka, Palacios, Tella (Frimpong, 46.), Wirtz (Andrich, 87.), Grimaldo (Adli, 68.) – Schick (Boniface, 46.). Vezetőedző: Xabi Alosno